Meny

Nå kan du igjen svømme i Rødehavet

En turist vasser i vannet ved et rødt flagg på stranden i badebyen Sharm el-Sheikh. Nå sier myndighetene i Egypt at Rødehavet er trygt for badende igjen. Foto: AFP PHOTO/ STR

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypt opphever badeforbudet i Sharm el-Sheikh. I alle fall nesten.

Etter flere haiangrep i badeparadiset Sharm El-Sheikh har egyptiske myndigheter nå opphevet forbudet mot å svømme og dykke.

Turistmyndighetene i landet sier at svømming og snorkling fortsatt er forbudt langs en tre kilometer del av stranden, i området North Naama. Det skriver BBC.

Guvernør i i Sinai-distriktet, Ahmed Saleh, forsikrer likevel om at 23 kilometer kystlinje i Sharm el-Sheikh nå er hel trygg for badene og dykkere.

Samtidig beskylder miljøgrupper Egypt for å ha drept minst 10 haier helt «ukritisk».

Myndighetene i landet avviser anklagene.

- Vi dreper ikke hai. Kanskje en, to eller tre haier har blitt fanget så langt, men ikke drept. Kanskje de har dødd etter å ha blitt fanget, sier guvernør Saleh til BBC.

Sharm el-Sheikh er et svært populært badeområde for turister fra hele verden. Området frykter nå at den siste tidens haiangrep skal skade turismen. En 70 år gammel tysk kvinne ble drept, og fire andre turister hardt skadet da de ble angrepet av hai mens de var ute og svømte.

Myndighetene i landet tror klimaendringer er årsaken til at haiene befinner seg i badebyen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært