Meny

Benitez ferdig i Inter

Rafael Benitez er ferdig som trener i serie A-klubben Inter. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enig med klubben om å avslutte arbeidsforholdet.

Det opplyste klubben torsdag. På hjemmesidene til Inter hevdes det at partene skal ha blitt enig om å avslutte samarbeidet etter kun seks måneder.

– Inter takker Rafael Benitez for hans arbeid med laget, som førte til suksess i den italienske supercupen og klubb-VM. Rafael Benitez takker Inter for en flott profesjonell erfaring og seirene de tok sammen, heter det i en uttalelse fra klubben.

Nyheten om spanjolens avgang var ikke særlig overraskende. De siste dagene har det vært flere spekulasjoner om at Benitez var ferdig i klubben.

Inter har fått en skjev start på årets sesong og ligger etter 15 spilte kamper i Serie-A på en syvende plass, hele 13 poeng etter ledende AC Milan, men med to færre spilte kamper.

Manglende suksess

Han sluttet i Liverpool i sommer og overtok Inter etter José Mourinho, men klarte ikke å følge opp suksessen til portugiseren. Sist sesong gikk Inter til topps i serie A, den italienske cupen og mesterligaen.

Kritikk

Benitez gikk også kraftig ut mot klubbledelsen etter sist helgs triumf i klubb-VM. Han mente klubben ikke hadde holdt det den hadde lovet da han ble ansatt og at han måtte få midler til å forsterke stallen.

– Det er tre muligheter. Enten gir de meg 100 prosent tillit og kjøper fire eller fem spillere slik at jeg kan bygge et sterkere lag som kan fortsette å vinne kamper og titler.

– Ellers kan de fortsette som nå, uten planer og visjoner, med en mann å skylde på når sesongen er over. Tredje mulighet, om jeg ikke har støtte, er at jeg snakker med agenten min. Enkelt og greit, sa Benitez.

Mesterligatriumf

Benitez hadde stor suksess som trener i spanske Valencia og tok seriegull med klubben i 2002 og 2004. Valencia gikk også til topps i UEFA-cupen i 2004.

Året etter opplevde han sitt største øyeblikk i trenerkarrieren. Liverpool snudde 0-3 ved pause til 3-3 og til slutt seier på straffer mot Milan i mesterligafinalen. Da spilte John Arne Riise for Liverpool. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært