Meny

Frikjent for pasientdød

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske sykepleieren som avviste en norsk bløderpasient som senere døde i København, er frikjent av den danske pasientklagenemda.

Nemnda mener sykepleieren misforsto Andreas Bull-Gundersen og dermed ikke kan klandres for dødsfallet, melder NRK.no.

25 år gamle Bull-Gundersen kom til Rigshospitalet i København i mai etter å ha blitt slått i hodet med et ølglass. Han var bløder og trengte dermed spesialbehandling for å stanse blødningene fra hodet.

Sykepleieren som tok i mot ham på sykehuset, trodde Bull-Gundersen sa han var homofil, mens 25-åringen ifølge vennene som fulgte ham, egentlig sa at han var hemofil, altså bløder.

Ifølge Politikken.dk er det motstridende opplysninger om hva som egentlig skjedde i mai fjor da Bull-Gundersen ankom Rigshospitalet.

Nordmannens venner sier de opplyste sykepleiersken om at han var bløder og at han trengte umiddelbar hjelp. Den nå frifunnede sykepleiersken hevder imidlertid å ikke ha oppfattet situasjonen på samme måte.

Leder av Bløderforeningen i Danmark, Terkel Andersen, er nærmest rystet over det inntrufne.

- Det er snakk om en klokkeklar systemfeil. Andreas gjorde alt det han skulle, men det viste seg å bli fatalt, sier Andersen til den danske avisen.

- Vi har på et møte med Rigshospitalets ledelse uttrykt vår frustrasjon og forlangt at Rigshospitalet omgående får på plass en klar veiledning til pasientene om hvordan man skal forholde seg ved akutt behov for hjelp, sier lederen av bløderforeningen.

Tønsberg Blad skriver at mannen som påførte Bull-Gundersen de dødelige skadene, fortsatt er på frifot.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Populært