– Tappet kontoen til død mann

70-åringen som ble funnet død i sin egen leilighet i Oslo i november, etter å ha ligget der i tre år, skal ha fått tappet kontoen etter sin død mens pensjonen fortsatte å tikke inn. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).
70-åringen som ble funnet død i sin egen leilighet i Oslo i november, etter å ha ligget der i tre år, skal ha fått tappet kontoen etter sin død mens pensjonen fortsatte å tikke inn. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).

70-åringen som ble funnet død i sin egen leilighet i Oslo i november, etter å ha ligget der i tre år, skal ha fått tappet kontoen etter sin død mens pensjonen fortsatte å tikke inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tre år levde noen godt på 70-åringens konto, mens mannen selv lå død i leiligheten. En navngitt person er anmeldt, men politiet har henlagt saken.

Mannen ble funnet død da politiet brøt seg inn i leiligheten i november etter en bekymringsmelding fra barna hans. Etter alt å dømme hadde han vært død i tre år, skriver VG.

Siden den gang har over en halv million kroner i pensjon trillet inn på kontoen fra Nav.

– Pengene er borte, noen tømte kontoen til pappa etter hvert som pensjonen kom. Den som har gjort dette må ha forstått at noe alvorlig var skjedd med pappa. Det er grotesk å tenke på, sier datteren til VG.

Hun og broren har engasjert advokat og har anmeldt en navngitt person til politiet for grovt underslag.

– Vi mener personen som har underslått penger har skaffet seg adgang til mannens nettbank før han døde. Det er rystende at denne personen trolig visste at mannen var død, sier advokat Arne Johan Almeland i selskapet Help Forsikring.

– Vedkommende har hele tiden sørget for at riktig husleie ble betalt til borettslaget. Han har også belastet kontoen med husleien til en leilighet han selv eier, sier Almeland.

Politiet har henlagt saken, men advokaten vil påklage avgjørelsen til Statsadvokaten.

– Vi må prioritere. Beløpene det her er snakk om er ikke store nok til at vi automatisk starter etterforskning, sier gruppeleder Rune Skjold i ved Finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy