Alle kommer seg hjem til jul

Vinterkaoset i flytrafikken ser ut til å løsne i tide til å få folk hjem til jul. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / Scanpix
Vinterkaoset i flytrafikken ser ut til å løsne i tide til å få folk hjem til jul. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / Scanpix

De siste dagenes snøkaos i Europa er i ferd med å smelte bort. Lillejulaften kommer alle seg hjem, lover flyselskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Oslo Lufthavn Gardermoen opplyste informasjonssjef Jo Kobro onsdag formiddag at de forsinkelsene som har oppstått, hovedsakelig skyldes etterdønninger på grunn av store oppsamlinger av fly og passasjerer etter de siste dagenes kaos.

Onsdag kveld var trafikken omtrent som på en ordinær dag.

Kun Air Frances kveldsfly til Paris var forsinket med halvannen time, og den eneste innstilte avgangen var British Airways-flyet til London som skulle ha hatt avgang klokken 20.55.

Lille julaften er det fellesflyet fra British Airways og American Airlines til Heathrow utenfor London klokken 7.40 som er innstilt.

British Airways flyging til Århus klokken 18.25 torsdag kveld er også innstilt, og det samme er Air France-flyet til Paris klokken 19.10.

Ifølge OSLs nettsider onsdag kveld vil de øvrige avgangene lille julaften gå som normalt. Det bekrefter flyselskapene Norwegian og SAS.

Les også: Kappløp for å få reisende hjem

Ekstrafly fra London

Flyselskapet SAS lover at de skal få alle sine passasjerer hjem til jul også i år.

– Vi har ikke fått tillatelse til å bruke ekstrafly onsdag kveld og natt til torsdag, men akkurat nå fikk vi klarsignal til å sette inn to fly lille julaften. Disse to flyene vil gå til London torsdag kveld, og det betyr at vi kan hente hjem resten av våre passasjerer som fortsatt er igjen der, sier informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS til NTB.

De berørte passasjerene var onsdag kveld i ferd med å bli informert og overført til de to ekstraflyene torsdag.

SAS opplyser at onsdagen har forløpt ganske rolig. De fire ruteflyene gikk som planlagt fra London, men det var ikke plass til alle passasjerene som fortsatt ventet i London. Det vil ekstraflyene torsdag kunne håndtere.

I Frankfurt, Brussel og Paris var SAS-flyene i normal drift igjen allerede tidligere onsdag.

Hjem til jul

Også i Norwegian er pulsen i ferd med å nå normalt nivå etter hektiske dager.

Norwegians flyginger til og fra Gatwick sør for London ble gjenopptatt etter normale ruter tirsdag, og det ble også satt inn ekstrafly fra Stansted nord for London og fra Dublin for å få snøfaste passasjerer hjem til Norge.

Onsdag forløp dagen etter planen.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan dagen har foreløpig. Alle våre flyginger har gått som planlagt, men det har vært en del følgeforsinkelser gjennom dagen på grunn av det dårlige været tidligere i uken. Status for lille julaften ser ut til å bli som for onsdag: Vi følger ordinære ruter, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen.

Han sier at alle kommer seg hjem til jul.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside

(©NTB)

Personvernpolicy