Denne filmen er mest nedlastet i 2010

Populær på kino og som nedlasting: «Avatar» slår mange rekorder. Her er skuespillerne Zoe Saldana og Sam Worthington. Foto: AP Photo/20th Century Fox
Populær på kino og som nedlasting: «Avatar» slår mange rekorder. Her er skuespillerne Zoe Saldana og Sam Worthington. Foto: AP Photo/20th Century Fox

Sci-fi filmen «Avatar» ble lastet ned flest ganger i år, viser tall fra fildelingsside.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regissør James Cameron sin blockbuster «Avatar» ble i 2010 lastet ned hele 16,6 millioner ganger, på én fildelingsside alene, skriver BBC.

På andre plass finner man «Kick-Ass» som ble lastet ned 11,4 millioner ganger, etterfulgt av «Inception» med Leonardo DiCaprio på tredjeplass, med 9,7 millioner nedlastinger.

Det er bloggen TorrentFreak som offentliggjør tallene.

I fjor var det filmen «Star Trek reboot» som toppet nedlastingslisten. Den ble lastet ned 11 millioner ganger.

Regissør James Cameron har uttalt at 3D er veien å gå for å bekjempe nedlasting og piratkopiering. Det ser likevel ikke ut til å ha stoppet flere titalls millioner fra å laste filmen ned gratis.

Men Cameron kan trøste seg med at «Avatar» er en av de mest inntjente filmene i historien. På verdensbasis har den dratt inn rundt 2,8 milliarder dollar på kino, cirka 16,8 milliarder norske kroner.

«Avatar» kom ut i 2009, og vant seks Oscar-statuetter tidligere i år.

Andre filmer som gjorde det bra på kino i år er «Toy Story 3» samt Tim Burtons «Alice in wonderland».

Personvernpolicy