Meny

Tsunami-markering overskygges av frykt

Søndag er det seks år siden naturkatastrofen i Sørøst-Asia. Og samtidig som det planlegges minnesmarkeringer spekulerer thaiere om at en ny tsunami vil treffe Thailand. Her fra en tidligere tsunami-markering. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rykter om at en ny tsunami vil slå inn over Thailand i romjulen retter fokuset vekk fra minnesmarkering.

Førstkommende søndag vil det bli holdt en minnemarkering i Patong, Kamala og Mai Khao i Thailand, til minne om alle ofrene for den ødeleggende tsunamien i 2004.

Samtidig frykter folk i Thailand en ny tsunami, etter rykter om at en tsunami vil slå inn over Andaman-kysten den 30.desember, som ble hardt rammet av tsunamien i 2004.

Guvernøren i Phuket prøver nå å roe ned befolkningen.

- Ikke vær nervøs for dette. En tsunami er en naturkatasrofe. Vi kan ikke forutse hvor eller når en tsunami vil skje, slår han fast, ifølge nettstedet Phuket Gazette.

Samtidig understrekte han at regjeringen er godt forberedt på å takle en eventuell ny tsunami.

- Vi har tsunamiøvelser to ganger i året. Vi har også flere varslingstårn, som jeg kan forsikre om at er aktive.

Over 250.000 mennesker mistet livet da en serie med undersjøiske jordskjelv ble utløst 2.juledag 2004. Jorskjelvet er et av de kraftigste som noen gang er målt, med en styrke på hele 9,3. Tsunamibølger skyllet over øygrupper og kystområder i hele Sørøst-Asia, samt Afrika nesten to dager senere. 84 norske statsborgere omkom i katastrofen.

I Thailands hovedstad Bangkok vil en minnesmarkering bli holdt i Tsunami Memorial Park den 26.desember.

Populært