Bleken frastjålet malerier for to millioner kroner

Håkon Bleken har blitt frastjålet malerier for millioner i hjemmet sitt i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Håkon Bleken har blitt frastjålet malerier for millioner i hjemmet sitt i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Tyver har skåret ut og tatt med seg ni bilder, verdt totalt rundt to millioner kroner, fra maleren Håkon Blekens lager i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyvene har blant annet stjålet et portrett av musikeren Arne Nordheim, et selvportrett og et bilde malt av Arthur Alstad. Alstad-maleriet er det mest verdifulle, prissatt til rundt 250.000 kroner, skriver Adressa.no.

Håkon Bleken sier til NTB han ble forskrekket da han onsdag ettermiddag oppdaget at ni av om lag 20 malerier han oppbevarte i sin tidligere bolig i Trondheim, var stjålet.

Men han tror det vil bli vanskelig å omsette dem på det svarte markedet.

– Sju av dem har blitt skåret slurvete ut av ramma, så de er temmelig ødelagte. Selvportrettet og Nordheim-portrettet er også veldig lett gjenkjennelige, så jeg tviler på at de får solgt dem, sier Bleken, som ikke tror det er profesjonelle kunsttyver som har vært på ferde.

De stjålne oljemaleriene, som til sammen er verdt rundt to millioner kroner, består også av en rekke figurkomposisjoner. De er opp mot to meter i størrelse og er produsert de siste fire årene. Tyvene har trolig brutt opp en dør. Ifølge Bleken ble alarmen på huset koblet fra for en tid siden, men han forsikrer at han nå skal sikre lageret bedre.

– Spesielt Alstad-maleriet er et nydelig bilde, så dette er veldig synd. Jeg håper at politiet klarer å finne dem igjen, sier Bleken til NTB.

Personvernpolicy