PST fant nye Treholt-bilder

PST har funnet fire hittil ukjente bilder fra ransakingen av Arne Treholts (bildet) leilighet 22. august 1983.
PST har funnet fire hittil ukjente bilder fra ransakingen av Arne Treholts (bildet) leilighet 22. august 1983.

PST har funnet fire hittil ukjente bilder fra ransakingen av Arne Treholts leilighet 22. august 1983. De «nye» bildene er levert inn til Gjenopptakelseskommisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av bildene skal vise en POT-ansatt på kne under et skrivebord i Arne Treholts arbeidsværelse. Det neste bildet er av et brev datert tidlig i august 1983, skrevet av Treholts ekskone Kari Storækre til deres boligsameie. Det fjerde bildet viser notater Treholt har skrevet fra et foredrag på Forsvarets høyskole, skriver Aftenposten.

Gjenopptakelseskommisjonen skal undersøke om Treholt-saken skal gjenopptas etter påstandene om at bevis ble fabrikkert.

Samme negativstripe

De hittil helt ukjente bildene skal stamme fra samme negativstripe som fire kjente foto av Arne Treholts attachékoffert fra den omstridte ransakingen av leiligheten hans 22. august 1983, et halvt år før han ble arrestert. Tre av de fire koffertbildene ble lagt fram som bevis i rettsprosessen.

De hittil ukjente bildene blir nå gransket med lupe av eksperter oppnevnt av Gjenopptakelseskommisjonen.

Reagerer

Treholts advokat Harald Stabell reagerer sterkt på at det dukker opp nye bilder nå, etter at PST i årevis har nektet ham innsyn i bilder han har antatt måtte eksistere.

– PST har en rekke ganger levert ut feil bilder fra den påståtte ransakingen i Treholts leilighet. Nå har det fremkommet hittil ukjente bilder, sier Stabell.

Han er overbevist om at de nye bildene av en politimann i Treholts arbeidsværelse er ført inn i saken i forsøk på å dokumentere at det vitterlig fant sted en ransaking 22. august 1983. Stabell sier han er sikker på at PST fortsatt holder tilbake mange bilder. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy