Rekordmange i gjeldskrise

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere havner i økonomisk uføre, og aldri før har så mange fått hjelp av det offentlige for å komme ut av det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt i år er det åpnet 3.269 gjeldsforhandlinger i Norge, viser helt ferske tall som Gjeldsofferalliansen har hentet inn.

Dette er første gang tallet har passert 3.000, og det er 16 prosent høyere enn rekordåret 1997, skriver Dagsavisen.

Antall betalingsanmerkninger har økt med 6 prosent i år, og flere står i fare for å bli bostedsløse fordi de ikke betaler husleia.

– Egentlig skulle man tro det er bedre tider nå enn før. Renta er lav, og folk er stort sett i jobb. Men trolig er det flere som har tatt opp forbrukslån over flere år, og først nå begynner det å skjære seg for dem, sier Namsfogden i Oslo, Alexander Dey, til Dagsavisen.

– Vi må, beklageligvis, si at antall utkastelsessaker har steget mye det siste året, sier Dey.

Til og med november i år mottok Namsfogden i Oslo 4.491 begjæringer om utkastelse, det høyeste tallet på flere år. Til sammenligning var det 3.969 slike saker i samme periode i fjor. Tallet på landsbasis er også stigende, og de aller fleste sakene skyldes at man ikke har betalt husleie.

– Mange i denne gruppa har komplekse problemer med rus, psykiatri, de har mistet jobben eller har langvarig sykdom som gjør at inntekten er redusert. Andre har rett og slett en rotete privatøkonomi, der de heller bruker penger på forbruk enn på husleie, sier Dey. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter