WikiLeaks lekker til Aftenposten

Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige WikiLeaks-dokumenter. (Foto: Scanpix).
Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige WikiLeaks-dokumenter. (Foto: Scanpix).

Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige WikiLeaks-dokumenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen har lekket dokumentene til avisen og samtidig spolert WikiLeaks egen regi, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg har ingen kommentarer til hvordan vi har sikret oss tilgang til dokumentene. Vi oppgir aldri våre kilder, heller ikke i denne saken, sier Aftenpostens nyhetsredaktør Ole Erik Almlid.

Aftenposten har etter det Dagens Næringsliv erfarer, fått tilgang til de over 250.000 dokumentene uten samtykke fra Wikileaks-sjef Julian Assange.

The Guardian, El Pais, New York Times og tyske Der Spiegel har alle blitt invitert av WikiLeaks til å delta i publiseringen av dokumentene. Mediene lot seg verve til mediepoolen og fikk tilgang til 251.287 dokumenter mot at de skrev under på en konfidensialitetsavtale med WikiLeaks. Avtalen hindrer dem i å publisere artikler uten eksplisitt avtale med WikiLeaks. Nå har Aftenposten kortsluttet denne regien.

– Vi står fritt til å gjøre hva vi vil med disse dokumentene, sier nyhetsredaktør Almlid. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy