Meny

- Nevrotikere trenger mer sex

Oftere sex er for nevrotiske mennesker en forutsetning for å være lykkelig i ekteskapet, hevder ny studie. (Foto: Colourbox)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nevrotiske mennesker har det bedre når de har regelmessig sex med sin partner, viser en undersøkelse.

Mennesker som ofte har negative følelser, er gretne, irriterte eller bekymrede, får det bedre dersom de har mye og regelmessig sex med partneren sin, mener amerikanske forskere.

Ifølge studien er sex en spesielt viktig forutsetning for å ha det godt i et ekteskap dersom du er nevrotisk, skriver britiske Independent.

Les også: - Sjokolade kan kurere hoste

Forskerne har studert 72 nygifte par i løpet av de fire første årene de var gift. Hvert par rapporterte hver sjette måned hver for seg om hvor ofte de hadde sex og hvor tilfredse de var i ekteskapet.

I gjennomsnitt hadde parene sex en gang i uken i løpet av det første halvåret de var gift. Det fjerde året hadde de sex rundt tre ganger hver måned.

Les også: Søvn gjør deg vakrere

Undersøkelsen viste også at de fleste parene ikke regnet sin ekteskapelige lykke ut i fra hvor ofte de hadde sex. Unntaket var de nevrotiske ektefellene. Jo mer sex de hadde, desto bedre følte de seg. De var også mer tilfredse med sine egne liv og ekteskap.

Forskerne mener at mye sex gav de nevrotisk disponerte normalt lykkelige liv.

Les flere nyheter på ABC Nyheter.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært