Nekter å offentliggjøre søkere

Styreleder i MBL, Are Stokstad, tar ikke selvkritikk for eget hemmelighetskremmeri i ansettelsen av ny adm.direktør. Foto: Mediebedriftenes Landsforening
Styreleder i MBL, Are Stokstad, tar ikke selvkritikk for eget hemmelighetskremmeri i ansettelsen av ny adm.direktør. Foto: Mediebedriftenes Landsforening

Mediebedriftenes Landsforening praktiserer ikke som de preker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den femte desember gikk fristen ut for søkere på stillingen som ny administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening.

Foreningen jobber for informasjonsfrihet og åpenhet i det norske samfunn. Likevel velger de nå å holde listen over søkere til jobben, som er en av de viktigste stillingene i mediebransjen, hemmelig, melder fagbladet Journalisten.

- Nei, den offentliggjør vi ikke. Dette er en jobb der vi jakter på de beste kandidatene, og derfor har vi valgt å ikke offentliggjøre hvem som søker, sier styreleder i MBL Are Stokstad til Journalisten.

Les også: Forbrukerrådet raser mot Elkjøp

I stillingsannonsen heter det at Mediebedriftenes Landsforening skal «bidra til å styrke og verne ytringsfriheten, pressefriheten og informasjonsfriheten».

Foreningen tar likevel ikke selvkritikk på sitt eget hemmelighetskremmeri i forbindelse med den viktige ansettelsen.

- Vi har likevel valgt å ikke offentliggjøre navnene. Vi har heller ikke orientert aktuelle kandidater om at det kunne bli aktuelt å gjøre det. Det jeg kan si er at det er stor interesse for stillingen. Vi har drøyt 20 søkere, og det er mange spennende kandidater blant dem. Jeg regner med at vi lander prosessen i løpet av januar eller februar, sier Stokstad til Journalisten.

Les flere nyheter hos ABC Nyheter.

Personvernpolicy