Meny

Israels bosettinger:

Jens tror mer på snakk enn Thorvald

Far Thorvald mener det må skarpere lut til mot Israel enn sønn Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Samtale med Israel er eneste alternativ, mener Jens Stoltenberg. Far Thorvald mener sanksjoner må til.

Statsminister Jens Stoltenberg er uenig med sin far, tidligere forsvars- og utenriksminister Thorvald Stoltenberg, om at det trengs skarpere lut enn prat for å få Israel til å stoppe sine ulovligheter på palestinsk område.

Det kom fram på spørsmål fra ABC Nyheter da statsministeren møtte pressen til sitt halvårs-treff tirsdag formiddag.

Vil ikke ha sanksjoner

- Hvordan ser du sannsynligheten, idet Israel er i full gang med nye bosettinger på Vestbredden 17 år etter at Osloavtalen ble underskrevet, for at samtale er nok til å få Israel til å avslutte sine ulovligheter?

- Jeg skjønner at folk kan være oppgitt og frustrert. Samtidig har jeg liten tro på sanksjoner. De kan bidra til å skjerpe frontene, svarer Jens Stoltenberg.

- Som om ingenting har skjedd

I går sa Thorvald Stoltenberg det stikk motsatte:

- Det vi foreslår er sanksjoner. Hva slags sanksjoner, har vi ikke gått inn på. Men noe må gjøres, sa Stoltenberg senior, som sammen med 25 forhenværende politiske topper i EU krever hardere lut mot Israel.

- En illegal utvikling fortsetter som om ingenting skulle ha skjedd, sa han til ABC Nyheter i går.

Les: Krever sanksjoner mot Israel

Jens: - Eneste alternativ

- Vi har ikke noe bedre alternativ enn å innstendig støtte opp om samtale og forhandlinger og presse på for at man oppretter det som er i palestinernes interesser, en palestinsk stat, sa Jens Stoltenberg på sin pressekonferanse.

- En tostatsløsning er i begge parters interesse. En uløst konflikt vil skape usikkerhet også for Israel, konstaterer statsministeren.

- Som enhver annen stat må også Israel føle konsekvensene og betale prisen for å bryte internasjonal lov, krever derimot Thorvald Stoltenberg og de 25 andre eks-lederne.

Les også: - Delelinjen viktigste sak i 2010

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært