Malmö-skytter mistenkes for flere drap

38 år gamle Peter Mangs er allerede siktet for ett drap og fem drapsforsøk. Nå mistenkes han for ytterligere to drap. Foto: AP PHOTO/Scanpix
38 år gamle Peter Mangs er allerede siktet for ett drap og fem drapsforsøk. Nå mistenkes han for ytterligere to drap. Foto: AP PHOTO/Scanpix

Mannen som er siktet for ett drap og en rekke skyteepisoder i Malmö, mistenkes for ytterligere to drap, melder TT.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38 år gamle Mangs er fra før siktet for ett drap og fem drapsforsøk, men nå vokser anklagene mot ham. Om mistanken stemmer, har Mangs rettet angrep mot personer med innvandrerbakgrunn i Malmö i flere år.

Han mistenkes for ytterligere to drap, på to menn i 2003, og fem drapsforsøk mellom 2006 og 2010, opplyser førstestatsadvokat Solveig Wollstad.

Hun sier at drapsforsøkene har vært rettet mot personer med utenlandsk bakgrunn.

Også de to drepte hadde slik bakgrunn, og de ble skutt i leiligheter i samme gate i løpet av en og en halv måned.

Nekter straffskyld

Hvordan den siktede stiller seg til de nye anklagene, vil hun ikke si. Men ifølge politiet nekter han straffskyld, også for de nye anklagene, melder Aftonbladet.

Wollstad la mandag fram ny begjæring om varetektsfengsling for i alt tre drap og ti drapsforsøk. Retten skal ta stilling til begjæringen tirsdag, og da skal også påtalemyndigheten holde pressekonferanse.

Rystet

Malmö ble rystet da det i høst ble klart at politiet jaktet en person de mente sto bak minst 16 skyteepisoder. Skytteren ble omtalt som «den nye lasermannen» – en henvisning til en mann som utstyrt med et våpen med lasersikte skjøt innvandrere i Stockholm i 1991 og 1992.

Frykten bredte seg i den sørsvenske byen, som har en stor befolkning med innvandrerbakgrunn, og politiet gjennomførte en storstilt jakt på skytteren i høst.

Flere såret

Angrepene ble stort sett rettet mot personer med innvandrerbakgrunn. Flere ble såret i skyteepisoder over flere måneder, og en kvinne som ikke hadde innvandrerbakgrunn, ble drept i oktober i fjor.

Hun var imidlertid sammen med en mann med innvandrerbakgrunn da hun ble skutt.

Politiet ba til slutt om forsterkninger fra hele Sverige for å få hjelp i jakten på snikskytteren. I begynnelsen av november ble 38 år gamle Peter Mangs pågrepet, og hele Malmö trakk et lettelsens sukk.

Kriminolog Jerzy Sarnecki sier han ikke er overrasket over de nye mistankene.

– Det kommer ikke som et sjokk, og det kommer ikke som et sjokk om det kommer fram flere tilfeller, sier Sarnecki til TT.Personvernpolicy