Enkel VM-seier for Inter

Inter Milans Javier Zanetti (høyre) i duell mot Mazembes Amia Ekanga i finalen i klubb-VM. Foto: AFP / Scanpix.
Inter Milans Javier Zanetti (høyre) i duell mot Mazembes Amia Ekanga i finalen i klubb-VM. Foto: AFP / Scanpix.

Overraskelseslaget Mazembe bød på liten motstand for Inter, og mesterligavinneren kunne enkelt rusle seg til 3-0 over kongoleserne i finalen i klubb-VM lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inter har ikke imponert nevneverdig siden trippeltriumfen under José Mourinho i vår. Men i VM for klubblag ble motstanden for lett for det italienske storlaget.

I lørdagens finale ventet Mazembe, som overraskende slo ut brasilianske Internacional med 2-0 i semifinalen. Inter ryddet selv veien med 3-0 over Seongnam Ilwha fra Sør-Korea i sin semifinale.

Den mye kritiserte treneren Rafael Benítez kunne puste lettet ut da Goran Pandev sendte Inter i føringen etter 13 minutter. Fire minutter senere la spisskollega Samuel Eto'o på til 2-0, og kampen var i realiteten avgjort.

– Vi er et ekte lag. Vi gjør ikke feil når det gjelder. Siden jeg kom hit for ett år siden har vi tatt fem titler. Det er ikke dårlig, strålte Pandev.

Mazembe ble liggende ett hakk etter Inter hele kampen og var ikke i nærheten av å true italiensk VM-gull. Riktig nok fikk Diogo Kaliyutuka en gigantsjanse etter 79 minutter, men en feberredning av Julio Cesar og en rask inngripen av Ivan Cordoba hindret scoring for vingen.

Europeisk dominans

Og fem minutter før full tid fikk innbytter Jonathan Biabiany æren av å fastsette resultatet til 3-0 etter bare få minutter på banen. 22-åringen feiret ellevilt etter å ha satt inn sitt første mål i Inter-drakta.

Benítez kunne dermed feire sin første tittel siden han tok over Inter i sommer. Inter ble det fjerde europeiske laget på rad som gikk helt til topps i klubb-VM. De siste årene har Barcelona (2009), Manchester United (2008) og Milan (2007) vunnet turneringen, mens de tre første utgavene endte med brasiliansk mester.

Skuffende bronse

Internacional, som vant klubb-VM med 1-0 i finalen over Barcelona i 2006, måtte ta til takke med bronse i år. De hadde ikke problemer med å slå Seongnam i bronsefinalen, men var mest av alt skuffet over tirsdagens tap mot Mazembe.

– Forskjellen i dag var at vi scoret mål. Hadde vi gjort det samme tirsdag, ville situasjonen vært annerledes, sa Internacional-trener Celso Roth, som innrømmet at de ble lurt av favorittstempelet før kampen mot de afrikanske mesterne.

Internacional tok ledelsen etter 15 minutter lørdag ved Tinga. Deretter økte Alecsandro til 2-0, før Seongnams Jang Suk-won ble utvist etter 34 minutter.

Internacional fortsatte å kontrollere kampen etter utvisningen. Andrés D'Alessandro gjorde 3-0, og Alecsandro puttet sitt annet for dagen etter 71 minutter.

Da hjalp det lite for sørkoreanerne at de fikk to trøstemål ved Mauricio Molina på slutten av kampen.

Personvernpolicy