Gro ble tent av buingen i hallen

Norges Gro Hammerseng i duell mot Danmark under håndball-EM i MHC Arena i Herning lørdag. Foto: AFP / Scanpix.
Norges Gro Hammerseng i duell mot Danmark under håndball-EM i MHC Arena i Herning lørdag. Foto: AFP / Scanpix.

Gro Hammerseng ble forbannet og fikk ekstra energi av den voldsomme buingen i hallen under EM-semifinalen mot Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Slik sett virket den mot sin hensikt, sier landslagskapteinen, som ble kåret til banens beste spiller da Norge vant 29-19.

– Jeg tror nok at jeg har evnen til å finne fram noe ekstra når det koker litt, og jeg er kanskje best når jeg er småforbannet, sier hun.

Overveldet

Og småforbannet ble hun av publikum i arenaen i Herning. De buet kraftig når Norge scoret eller hadde ballen.

Les også: Norge lekte seg til finalen

– Jeg ble overveldet da jeg kom inn i hallen. Men jeg kjente også at jeg ble så sinnssykt trigget og klar. Jeg synes det er bra at man heier på laget sitt, og synes det er greit at man buer på dommeren når man ikke er enig. Det er også greit at man buer hvis man synes at spillere blir behandlet eller taklet stygt. Men når det bues bare vi kommer inn på banen eller når vi scorer eller bare er i angrep, synes jeg kanskje det er litt dårlig stil. Da tenkte jeg at «OK, bring it on», sier Hammerseng.

Hun roser samtidig alle nordmennene på tribunen.

– De hjalp oss veldig, sier hun.

Scoret med venstre

Gro scoret fire mål i kampen, tre fra distanse, og ett til og med med venstre hånd.

– Den var ny. Jeg hadde ikke øvd så mye på den. Men det er alltid litt morsomt å gjøre halvtekniske ting. Noen ganger føles det som om det ikke er plass på høyresiden, så da var det bare å kline til med venstre. Det var gøy da den traff der den skulle med feil hånd. Jeg ble nok inspirert av Heidi Løke, humrer Gro.

Søndag venter Sverige i finalen.

Les også: Sverige slo slitent Romania

– De har vist at de kan slå oss og spiller på en bølge av medgang. Men jeg synes vi totalt sett har spilt bedre, hvis vi da trekker fra Sverige-kampen.

Les også: Pytlick: – Norge en klasse bedre

Personvernpolicy