Gjenglemt skolesekk stengte flyplass

En mistenkelig gjenstanden ble funnet på et toalett på Haugesund lufthavn ved 23-tida fredag kveld. Foto: Google Earth.
En mistenkelig gjenstanden ble funnet på et toalett på Haugesund lufthavn ved 23-tida fredag kveld. Foto: Google Earth.

En uskyldig gjenglemt skolesekk og en kjede av uheldige omstendigheter førte til at bombealarmen ble utløst på Haugesund lufthavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sekken ble funnet på et toalett i 23-tiden fredag kveld. Noen – som senere viste seg å være et barn – hadde dratt i alarmsnora på toalettet, men da flyplassens vaktmannskaper kom fram fant de kun et tomt toalett og en etterlatt skolesekk.

Dermed var mistanken vekket og lørdag ble flyplassen stengt helt til politiets bombeeksperter fra Oslo sent på ettermiddagen kunne slå fast at det ikke var spor av eksplosiver i den gjenglemte sekken.

Tre avganger

Flyplassen ble stengt og evakuert, og tre flyavganger, til Oslo, Las Palmas og Bremen, måtte holdes tilbake. Bremen-flyet ble kansellert, men alle de andre passasjerene kom seg av gårde, en del forsinket, opplyser Avinor til NTB.

Kort tid etter at bombefaren ble avblåst, fikk politiet hjelp til å oppklare omstendighetene rundt den gjenglemte sekken.

Mor ringte

– Da vi gikk gjennom sekken etter at den var klarert av bombeekspertene som ufarlig, fant vi en lommebok. I det vi skulle til å ringe vedkommende, ringte moren til sekkens eier for å melde fra at det kunne være de som hadde forårsaket aksjonen, sier stabssjef Edgar Mannes i Haugland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Moren fortalte blant annet at et barn hadde dratt i alarmsnora under besøket på toalettet, men at hun trodde hun hadde klart å annullere alarmen.

– Sekken ble rett og slett gjenglemt i juletravelheten, og det hele må sies å være en rekke av uheldige omstendigheter som nok noen hver mer eller mindre kan kjenne seg igjen i, sier Mannes.

Personvernpolicy