Snøkaos kan spolere jula

Stengte flyplasser (bildet), togstans og trafikkaos på veiene, kan ødelegge julefeirengen for tusener ev europeere. (Foto: Scanpix).
Stengte flyplasser (bildet), togstans og trafikkaos på veiene, kan ødelegge julefeirengen for tusener ev europeere. (Foto: Scanpix).

Stengte flyplasser, togstans og trafikkaos på veiene, kan ødelegge julefeiringen for tusener ev europeere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke flyplasser i Storbritannia er stengt grunnet kraftig snøfall og is. Nå frykter mange at været vil sette en stopper for julehøytiden som står for døren.

Dagblad-journalist Jane Throndsen sier folk på Heathrow gråter åpnelyst og frykter det verste.

- Det er totalt kaos her - gråt og fortvilelse, sier Throndsen til egen avis nå i kveld.

Hun skulle sammen med familien etter planen reise hjem til Norge nå i kveld, men det ser ut til å bli vanskelig.

- Gå hjem eller finn dere et hotell, er beskjeden vi har fått, sier hun videre til Dagbladet.

Også i Tyskland skaper snøen og det glatte føret til problemer ved blant annet kilometerlange køer på tyske motorveier. Natt til fredag var det kjøreforbud for lastebiler og vogntog med en totalvekt på over 7,5 tonn i delstaten Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike.

Mange tyske bensinstasjoner meldte fredag om stengte pumper, fordi de vanskelige kjøreforholdene hindret tankbiler i å komme fram med nye forsyninger av bensin og diesel. Samtidig begynte veivesenet å slippe opp for strøsand og salt.

Strømløse tog

Urolige værforhold skapte også store forstyrrelser i den tyske flytrafikken, og om bord i et tog på vei fra Hamburg til Lübeck i Nord-Tyskland brøt det ut panikk blant de rundt 400 passasjerene da toget stanset og ble stående uten strøm i stummende mørke.

I Italia måtte flyplassene i Pisa og Firenze, to av landets mest kjente turistdestinasjoner, stenge på grunn av stort snøfall, og også togtrafikken er rammet av forsinkelser. I Roma frøs vannet i flere av byens fontener da gradestokken krøp under null.

Stengte havner

I den østerrikske hovedstaden Wien mistet en 52 år gammel kvinne livet sent torsdag kveld da hun ble påkjørt av en brøytebil som presset henne inn mot et tre. Hun ble brakt til sykehus, der hun døde av skadene hun var påført.

I Bulgaria måtte noen av landets viktigste havner i Svartehavet holde stengt i flere timer fredag på grunn av sterk storm.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy