Avviser at Kongen ble «nær drept»

Verken Slottet eller «Gutta på tur»-gjengen (t.h) kjenner seg igjen i Se og Hørs beskrivelse av at Kong Harald (t.v.) nesten skal ha blitt drept under en tur tidligere i sommer. (Foto: Scanpix).
Verken Slottet eller «Gutta på tur»-gjengen (t.h) kjenner seg igjen i Se og Hørs beskrivelse av at Kong Harald (t.v.) nesten skal ha blitt drept under en tur tidligere i sommer. (Foto: Scanpix).

Verken Slottet eller «Gutta på tur»-gjengen kjenner seg igjen i Se og Hørs beskrivelse av en tur tidligere i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På forsiden av Se og Hørs siste papirutgave kan man lese at Kong Harald «nær ble drept av toget».

Nestenulykken skal angivelig ha skjedd under en tur med de populære programlederne i serien «Gutta på tur» på TV2 nå i sommer.

Men verken de som var med på turen eller slottet kjenner seg igjen i det som Se og Hør beskriver som en nesten-dødsulykke.

- Jeg opplevde det helt udramatisk, sier hele Norges skilegende Bjørn Dæhlie til VG Nett.

Ifølge VG Nett ble han også overrasket da han så saken fredag.

Saken i Se og Hør kommer som et resultat av hva et øyenvitne angivelig skal ha sett og videreformidlet til bladet.

«Kongen var nær ved å bli drept da et tog nær sneiet ham på en planovergang på Nordlandsbanen tidligere i år», skriver bladet, som blant annet siterer et øyenvitne anonymt på at «det var ren flaks at Kongen ikke ble skadet.».

En av de andre som også var med på turen sammen med kong Harald, Arne Hjeltnes, reagerer sterkt på det som blir presentert.

– Det kjenner jeg meg ikke igjen i. Det er vanvittig overdrevet. Det var helt udramatisk. Toget tutet og vi hørte at det kom, så da gikk vi over på andre siden. Alle var trygt over da toget kom kjørende, sier vossingen til «God kveld, Norge».

Han beskriver oppslaget videre som «useriøs journalistikk».

Også slottet reagerer på det de mener ikke speiler virkeligheten av det som skjedde.

– Jeg har snakket med flere som har vært med på denne turen og de kjenner seg ikke igjen i Se og Hørs beskrivelse. Hadde de kontaktet oss, kunne vi avkreftet dette, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til «God kveld Norge»

Se og Hør vil derimot ikke ta kritikk for oppslaget.

– Hvorfor skulle vi snakket med noen andre kilder? Vi følte ikke at det var behov. Vi har snakket med tilstrekkelig antall kilder. Saken var godt nok belyst med de kildene vi hadde. Det er ikke relevant å stille spørsmål ved tilsvarsrett i denne saken, fastholder sjefredaktør Harald Haave overfor «God kveld Norge».

Haave mener også det var unødvendig å ta opp saken med kongehuset og at bladet i forkant gjorde en grundig redaksjonell vurdering av saken.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy