Ti opprørere drept i droneangrep i Pakistan

USA ser ut til å trappe opp kampen mot opprørere i Pakistan. Amerikanske raketter drepte minst ti opprørere i det nordvestlige distriktet Khyber fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Droneangrepene skjedde i to ulike landsbyer i området Tirah, hvor et annet amerikansk droneangrep tok livet av sju opprørere torsdag.

Fem av opprørerne ble drept i Sipah, mens ytterligere fem døde da to raketter traff en opprørsleir i Malakdin Khel, opplyser lokale tjenestemenn.

– Den amerikanske dronen skjøt to raketter og traff en opprørsleir. Fem opprørere er bekreftet døde og sju er såret, opplyser en anonym tjenestemann i de pakistanske sikkerhetsstyrkene. Flere høytstående tjenestemenn bekrefter angrepet.

USA har stemplet de lovløse stammeområdene nordvest i Pakistan som al-Qaidas internasjonale hovedkvarter. Afghanske og pakistanske stammer har delvis selvstyre i området, og USA mener bekjempelse av opprøret her er avgjørende i krigen mot Taliban i Afghanistan.

I et annet angrep fredag ble seks sivile, blant dem kvinner og barn, drept i et angrep i Khyber, ifølge pakistansk politi.

Åtte personer ble skadd i angrepet da granater smalt inn i to hus i byen Hangu, som har vært preget av sammenstøt mellom lokale sjia- og sunnimuslimer. Granatene ble avfyrt fra Khybers nabodistrikt Orakzai.

– Det var to barn og en kvinne blant de drepte. Både sjiaer og sunnier ble drept, sier talsmann Fazal Naeem i politiet. (©NTB)

Personvernpolicy