RBK-tap i Eggens avskjedskamp

Rosenborg og Steffen Iversen avsluttet 2010 med å tape for greske Aris. (Foto: Scanpix).

Rosenborg gikk på sitt femte tap i europaligaen da Aris vant 2-0 torsdag. Det var Nils Arne Eggens siste kamp som RBK-trener.

Eggen (69) kom tilbake på RBKs trenerbenk i sommer da Erik Hamrén ble svensk landslagssjef på fulltid. Trenerveteranen ledet trønderne til seriegull denne sesongen, men nå er det slutt. Fra nyttår overtar Jan Jönsson som ny Rosenborg-trener.

Rosenborg hang godt med i første omgang og så ut til å gå til pause med 0-0. Men akkurat da kampuret passerte 45 minutter tok Aris ledelsen. Et langskudd gikk via beinet til Mikael Dorsin og i tverrligger. Keeper Daniel Örlund klarte ikke å slå vekk ballen, og i stedet kunne Danijel Cesarec stange inn returen i åpent mål. Målet skulle kanskje vært annullert for offside.

Heller ikke i annen omgang klarte Rosenborg å overliste Aris’ målvakt, og Eggens mannskap gikk dermed på sitt femte tap i europaligaen. Nærmest scoring var Mikael Dorsin et drøyt kvarter før full tid, men svenskens skudd ble mesterlig reddet. På overtid punkterte i stedet innbytter Ricardo Faty kampen da han fikk med seg ballen inn i feltet og banket inn 2-0 bak Örlund.

- Aris har ikke mange sjanser, men scorer to mål. Det viser at vi, i hvert fall i denne kampen, er altfor dårlig foran eget mål, sa Nils Arne Eggen til Viasat etter kampen.

Gruppejumbo

Rosenborg og Eggen har opplevd mange eventyrlige øyeblikk i europacupene, men i høst hadde de lite å stille opp med. RBK ble utslått av FC København i mesterligakvalifiseringen og fikk det også tøft i europaligaen.

Men Eggen mener ting er på gang i Rosenborg.

– Det som er verdifullt for dette Rosenborg-laget framover, er at vi vet vi kan spille på bortebane mot et typisk hjemmelag som Aris, og likevel føre kampene. Så gjelder det å omsette sjansene våre, fortsatte Eggen overfor Viasat etter sin siste kamp som RBK-trener.

Mot Aris hadde Rosenborg lite annet enn æren og rankingpoeng å spille for. Laget var allerede utslått fra gruppespillet og hadde ingen mulighet til å ta seg til 16-delsfinale. Ved å ta poeng i Thessaloniki kunne Rosenborg ha hjulpet Atlético Madrid videre fra gruppespillet, men den spanske tittelforsvareren måtte skuffet innse at også de er utslått etter 1-1 mot Leverkusen i siste kamp. I stedet var det Aris som slo følge med Leverkusen til cupspillet.

RBKs eneste seier i europaligaen i høst kom mot nettopp Aris (2-1) på Lerkendal, men grekerne fikk sin revansj torsdag. Rosenborg endte med tre poeng på seks kamper (3-13 i målforskjell) og sist i gruppe B.

Demidovs siste

Vadim Demidov spilte sin siste kamp for Rosenborg. Etter tre år i Trondheim går ferden videre til Real Sociedad i spansk 1. divisjon.

Han var heldig som ikke fikk straffespark dømt mot seg ved et par anledninger.

Steffen Iversen har slitt med sykdom, men ble friskmeldt i tide til kampen mot Aris. Han startet på benken, men kom inn etter 66 minutter.

Det kan ha vært stjernespissens siste opptreden i RBK-trøyen. Iversens kontrakt med Rosenborg går ut ved nyttår. Det er usikkert hvor han spiller neste år, men Iversen har åpnet for å fortsette i Rosenborg.