Berger tilbake i seiersrus

Berger tilbake i seiersrus
Berger tilbake i seiersrus

Ti måneder etter at Tora Berger vant OL-gull, var skiskytteren torsdag tilbake med feilfri skyting og karrierens sjuende verdenscuptriumf.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lesjingen gikk en fantastisk sisterunde og holdt så vidt unna for verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen på 20-kilometeren. 1,8 sekund skilte til slutt, men den finske jenta var klart raskest i sporet ettersom hun pådro seg ett tilleggsminutt.

– Jeg fikk høre av sekundanten på toppen av siste bakke at jeg var fire sekunder foran. Etter å ha kjørt utfor mot stadion, der jeg vet jeg er bedre enn henne, hørte jeg det var to sekunder. Da så jeg muligheten til å greie det, sa Tora Berger til NRK.

Uten toppfart

I forbindelse med den norske skiåpningen på Beitostølen i november, ble lillesøster Berger syk. Hun var tilbake i trening først etter ti dager. I ekstremkulden i svenske Östersund valgte hun å stå over sprinten og dermed også jaktstarten.

Dermed slo 29-åringen til med seier i sesongens fjerde renn. Forrige sesong, som Berger toppet med å vinne tidenes 100. norske gull i vinter-OL, åpnet hun med seier i annet renn.

– Jeg er ikke i nærheten av toppfarten ennå. Sykdommen satte meg litt tilbake, så jeg har fortsatt litt å gå på, hevdet Tora Berger.

Annen seier

Mäkäräinen leder fortsatt verdenscupen sammenlagt etter fem plasseringer på seierspallen i løpet av seks renn. Franske Marie Laure Brunet tok tredjeplassen torsdag.

20-kilometeren har Berger kun vunnet én gang før – i OL. Lesjingen tok sin første verdenscupseier på jaktstart i finske Kontiolahti for drøyt tre år siden.

Før seieren torsdag var 9.-plass på sprint i østerrikske Hochfilzen sist helg sesongbeste.

Ann Kristin Flatland ble nest beste norske jente på 15.-plass. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden