Ordfører-avtale stoppet sykehus i Molde

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ble møtt av slagord som «Nytt Molde sykehus – bygges nå» da hun besøkte Molde i forrige uke. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX.
Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ble møtt av slagord som «Nytt Molde sykehus – bygges nå» da hun besøkte Molde i forrige uke. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX.

Spørsmålet om nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal ble forsøkt løst i 2006, med planer om et sykehus mellom Molde og Kristiansund. En avtale mellom byenes ordførere stoppet imidlertid ideen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nytt sykehus på Hjelset – med vanlig bilfart 20 minutter fra Molde og 40 minutter fra Kristiansund – var tenkt å betjene begge byene. Ordførerne i de to byene gikk imidlertid sammen mot planene, ifølge NRK.

Daværende Kristiansund-ordfører Dagfinn Ripnes (H) mener et sykehus på Hjelset ville betydd slutten på et fullverdig sykehus i Kristiansund.

Les også: Stoltenberg: Må være like spilleregler

Lengst mulig unna

– For Kristiansunds vedkommende var det en fordel å få lagt det nye sykehuset i Molde så langt unna Kristiansund som mulig. Da ville sjansen øke for at begge byene fikk beholde sine sykehus. Hundremeterne var viktige, sier Ripnes til kanalen.

– Det var en plassering som Kristiansund likte veldig dårlig. De oppfattet det som starten på et nytt, felles sykehus, sier Molde-ordfører Jan Petter Hammerø (H).

Les også: Vil presse helseministeren fra toppen

Utsatt bygging

I forrige uke ble det klart at et nytt Molde sjukehus – med plassering på Eikrem nærmere Molde sentrum – får utsatt byggestart til 2018, samt at den omstridte avgjørelsen om Kristiansund sykehus skal beholde føde- og akuttavdelingene er utsatt på ubestemt tid.

Avgjørelsen fra helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) ble mottatt med stor jubel i Kristiansund, mens det var tilsvarende skuffelse over byggeutsettelsen i Molde.

Helseministeren mener også de to helseforetakene Helse Sunnmøre og Helse Nordmøre og Romsdal bør slås sammen for å gi et mer effektivt sykehustilbud.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden