Passasjerfly savnet

Et lite fly fra Tara Air er savnet etter avgang fra flyplassen Lamidanda øst i Nepal. Foto: Scanpix/AFP.
Et lite fly fra Tara Air er savnet etter avgang fra flyplassen Lamidanda øst i Nepal. Foto: Scanpix/AFP.

To helikoptre fløy over det øde området på jakt etter flyet, som er eid av et lite innenriks selskap, Tara Air.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyledelsen sier de mistet kontakt med piloten omkring ti minutter etter at Twin Otterflyet lettet fra Laidanda, en liten rullebane omkring 140 kilometer øst for hovedstaden Kathmandu.


- Et passasjerfly er savnet øst i Nepal. Vi har varslet redningstjenesten og det er satt i gang en leteaksjon, sier lederen for den sivile luftfartsmyndigheten, Ram Prasad Nepane, til AFP.

To helikoptre fløy over det øde området på jakt etter flyet, som er eid av et lite innenriks selskap, Tara Air, men leteaksjonen måtte avblåses da natten falt på.

En redningsgruppe fra hæren og politiet er sendt for å gjennomføre leting på bakken, sier luftfartsmyndighetens sikkerhetsdirektør, Binod Puri, til AFP. Tara Air ble startet i fjor og flyr til mange destinasjoner i Nepal. Selskapet rapporterer at én av de 19 passasjerene var amerikansk.

- Vanlig

Lamidanda er ikke et større turistmål, og alle de andre passasjerene på flyet er antatt å være nepalske. Fly er et populært fremkomstmiddel i fattige Nepal, som har et begrenset veisystem. Mange samfunn, særlig i fjell- og åsområder, er kun tilgjengelig til fots eller med fly.

Flyulykker er relativt vanlige, særlig under regntiden, da sikten er som verst.

I forrige måned krasjet et helikopter nær Mount Everest under en redningsaksjon for to klatrere. Piloten og en ingeniør ble drept.

Tidligere ulykker

I august krasjet et fly på vei til Everestregionen i dårlig vær. All 14 om bord ble drept, blant disse fire amerikanere, en japaner og en brite.

En etterforskning ga strømsvikt skylden for ulykken. I rapporten het det at flyets generator sviktet og at piloten ikke fulgte korrekt prosedyre for å spare batteriet.

Tara Air er et datterselskap til Yeti Airlines, et privateid innenriks flyselskap som ble grunnlagt i 1998.

Yetis siste større ulykke skjedde i 2008 da et passasjerfly krasjet ved landing på Luklaflyplassen ved Mount Everest. Alle 19 om bord ble drept, de fleste av dem var tyske turister.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden