Håndgranat stengte Gardermoen

Oslo Lufthavn Gardermoen ble stengt like før klokken 8 onsdag morgen etter at en røntgenmaskin påviste en «håndgranatlignende» gjenstand i en bag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røntgenmaskinen på Gardermoen fikk utslag på en håndgranat. Det viste seg kun å dreie seg om «skallet» til granaten, den hadde ikke noe sprengstoff.

Mens bagen ble undersøkt kunne ingen fly ta av eller lande. Fly som hadde innsjekket bagasje mellom klokken 6.50 og 7.10 kunne ikke lette.

Like etter klokken 8 onsdag ble det opplyst at Gardermoen igjen kunne åpne etter at man hadde fått kontroll med den mistenkelige gjenstanden.

- Røntgenmaskinen lager et bilde av det som er i bagasjen, og da den fant en håndgranatlignende gjenstand ble den avvist, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til ABC Nyheter.

Da bagen ble avvist på sikkerhetsnivå 2 ble den sendt videre til sikkerhetsnivå 3, der det er manuell kontroll. Dit kom den ikke, av tekniske årsaker som nå blir undersøkt, men da bagen senere ble funnet og åpnet fant man et «håndgranatskall». Politiet beslagla dette.

- Det er ikke straffbart å frakte slike gjenstander, men det er veldig upraktisk, sier Kobro.

Hendelsen har ikke medført store forsinkelser, og i halv ti-tiden onsdag morgen ser trafikken ut til å gå som normalt.

Personvernpolicy