Pakistan vil ha forsvarssamarbeid med Norge

Pakistan vil ha forsvarssamarbeid med Norge
Pakistan vil ha forsvarssamarbeid med Norge

Pakistan ønsker et formelt forsvarssamarbeid med Norge. Det sa Pakistans statsminister Syed Yusuf Raza Gilani da han mandag møtte forsvarsminister Grete Faremo (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det pakistanske nyhetsbyrået Associated Press of Pakistan (APP) som melder dette etter mandagens møte i hovedstaden Islamabad.

Ifølge Gilani ønsker Pakistan et omfattende samarbeid med Norge om trening og opplæring, informasjonsutveksling og felles bygging av skip og hurtigbåter.

Gilani trakk også frem Telenor, og andre norske bedrifter, som investerte i Pakistan og oppfordret regjeringen til å også oppmuntre flere norske selskap til å se nærmere på Pakistans lukrative investeringsmuligheter.

Statsministeren ba også Norge om å liberalisere regelverket for eksport av forsvarsutstyr til Pakistan.

Gilani takket også Norge for å ha økt bistanden til landet fra 48,6 millioner $ i 2009 til 91,6 millioner $ i 2010.

Ifølge APP lovet Faremo at den norske regjeringen ville se på mulighetene for et økt samarbeid innen økonomi og forsvar.

Hun sa også at hun ser på Pakistan som en viktig partner innen mange omåder og at Norge sterkt ønsker å hjelpe landet i sin langsiktige utvikling.

For ikke lang tid siden hadde Pakistans statsminister Gilani besøk av en annen norsk «delegasjon».

Det norske Høyre-muslimske ekteparet Amir Javed Sheikh og kona Afshan Rafiq sørget da blant annet for at Kong Harald og Dronning Sonja ble invitert til Pakistan.

Paret, som ble omtalt som en parlamentarisk delegasjon fra Norge, var trolig ikke på noe offisielt besøk i opprinnelseslandet. Ingen i partiet Høyre visste noe om besøket mellom det norsk-muslimske ekteparet og statsminister Gilani.

- Ved siden av å ha forsterket handelsbåndene med Norge, burde vi ha mer person-til-person-kontakter og utvekslinger av parlamentariske delegasjoner for å øke våre bilaterale forbindelser på grasrotplan, uttalte statsminister Gilani etter møtet, ifølge en rapport fra Associated Press of Pakistan.

Les også: Kapret statsministeren

Personvernpolicy