Forsvarssjef Vatne dropper VM

Stian Vatne har vært en viktig brikke for forsvarsspillet til landslagssjef Robert Hedin. Men til VM i Sverige blir han ikke å se grunnet skade. (Foto: Scanpix).
Stian Vatne har vært en viktig brikke for forsvarsspillet til landslagssjef Robert Hedin. Men til VM i Sverige blir han ikke å se grunnet skade. (Foto: Scanpix).

Skadeplagede Kristian Kjelling og Kjetil Strand blir med Norge til håndball-VM i Sverige, men det makter ikke forsvarskjempen Stian Vatne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stian Vatne har vært viktig i Norges forsvar i de to siste mesterskapene, men ved begge anledninger har han vendt tilbake til klubben sin skadd.

Nå er situasjonen noe annerledes - før mesterskapet i januar er den sterke møringen ikke hundre prosent klar.

– Det var ingen enkel telefon å ta, men jeg må være realistisk. Det er en gammel kropp som plutselig sier kraftig ifra etter en lang karriere, sier 36-åringen til TV 2.

Füchse Berlin-spilleren sliter med en kronisk betennelse i den høyre akillesen. Han har spilt lite for klubblaget i det siste og har informert landslagssjef Robert Hedin om at han ikke er tilgjengelig for VM i januar.

Landslagssjef Hedin likte dårlig nyheten om at Vatne har takket nei til VM i Sverige.

– Det er ikke bra for oss. Vi har en midtforsvarer mindre, og det hadde betydd mye for stabiliteten i laget å ha med Vatne, sier Hedin om situasjonen.

Viktig duo klar

Med til VM blir Kristian Kjelling, som utsetter en mageoperasjon til etter turneringen i Sverige. Situasjonen er lik for Kjetil Strand, som må gjennom en operasjon i en ankel etter VM.

Hedin fant også plass til stortalentet Eivind Tangen (17) i VM-troppen. Unggutten har fra før ifølge NHFs egne sider fem landskamper på høyeste, og kan få sin mesterskapsdebut for landslaget over nyttår.

PS. Robert Hedin tok ut en bruttotropp på totalt 28 spillere i dag, de 19 han håper å ta med til Sverige samt ni ekstra spillere. Vatne er blant de ni som Hedin har som «backup».

Les mer om landslaget her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden