Julenissen utvist

Kinesisk politi brøt opp en samling av nærmere 100 utlendinger utkledd som julenissen i forbindelse med SantaCon denne helgen. Foto: Scanpix/AFP.
Kinesisk politi brøt opp en samling av nærmere 100 utlendinger utkledd som julenissen i forbindelse med SantaCon denne helgen. Foto: Scanpix/AFP.

Flere dusin hovedsakelig utenlandske innbyggere i Beijing, utkledd som julenissen som del i en verdensomspennende kostymeparade denne helgen, ble kastet ut fra den himmelske freds plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen tok del i lørdagens SantaCon, en verdensomspennende begivenhet der folk kler seg ut i julenissedrakter og går i opptog i byer jorden rundt, inkludert den kinesiske hovedstaden.

Etter omkring fire timer av begivenheten, som i Bejing tar form av en pub-til-pub-runde, ankom flere dusin julenisser Tiananmen, den himmelske freds plass, som var åsted for omfattende demokratiprotester i 1989 som endte med at hæren slo ned på aksjonistene.

Da de samlet seg for å ta et bilde grep politiet inn, ifølge deltakerne.

- Dere forårsaker sosial uro. Forlat plassen nå, sa politiet ifølge en anonym deltaker.

- Hvis du ønsker å besøke Tiananmen, kom på korrekt vis.

En annen deltaker sier til AFP:

- Alle spredde seg raskt for ikke å havne i problemer. Politiet fulgte oss ut, men festen beveget seg videre, og det var ingen problemer.

The Global Times siterer en full julenisse som uttaler at: «Kina stjal julen min», men den første deltakeren AFP intervjuet sier han synes episoden gjorde begivenheten mer spennende.

- Jeg tror på en måte folk likte å bli sparket ut fra den himmelske freds plass. Det gjorde det som ellers bare hadde vært en pubrunde mer spennende, sier han, og legger til at det ikke hadde vært noen problemer de to foregående årene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden