Fiskebåt med 42 om bord forliste i Sørishavet

Fem er bekreftet omkommet og 17 er savnet etter at tråleren Number One Insung sank natt til mandag. Foto: Scanpix/AFP.
Fem er bekreftet omkommet og 17 er savnet etter at tråleren Number One Insung sank natt til mandag. Foto: Scanpix/AFP.

En sørkoreansk fiskebåt med 42 mennesker om bord sank natt til mandag i Sørishavet. 20 personer er reddet, men sjansen for å finne flere overlevende er trolig svært liten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem personer er funnet omkommet etter at en sørkoreansk fiskebåt med et mannskap på 42 sank natt til mandag i Sørishavet. Håpet om å finne de siste 17 av mannskapet svinner.

Tråleren Number One In Sung gikk ned omkring 1.000 nautiske mil nord for forskningsstasjonen McMurdo i Antarktis.

– Det er mindre og mindre sannsynlig at vi finner flere overlevende, sa redningskoordinatoren Dave Wilson mandag morgen.

Sjansen for å overleve i det kalde vannet er svært liten.

Ifølge sjøfartsorganisasjonen Maritime New Zealand hadde ikke myndighetene i New Zealand mottatt noen meldinger fra tråleren Number One In Sung før skipet sank.

– Vi vet ikke hva som har forårsaket forliset, sa organisasjonens talsmann Ross Henderson.

De som klarte å forlate skipet, rakk verken å få på seg redningsvester eller overlevingsdrakter, ifølge rederiet som eier fiskebåten.

Den sørkoreanske kystvakten opplyser at mannskapet på 42 består av sørkoreanere, kinesere, indonesiere, vietnamesere, filippinere og en russer.

Alle skip i det avsidesliggende området ble spurt om å bidra i søket etter de savnede fiskerne, og det ble også sendt militærfly fra New Zealand. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden