Siktet 42-åring hevder han skjøt i selvforsvar

En 42 år gammel mann innrømmer å ha skutt en 49-åring i Tønsberg natt til søndag, men hevder at han skjøt i selvforsvar. Mannen er siktet for drapsforsøk, men nekter å la seg avhøre av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn, en 42-åring og en 24-åring, ble natt til søndag pågrepet etter at en 49-åring ble skutt og truffet av minst tre skudd i en leilighet på Kaldnes i Tønsberg. Begge er siktet for medvirkning til drapsforsøk. Politiet har foreløpig ikke avhørt noen av dem.

–42-åringen har foreløpig nektet å la seg avhøre, mens 24-åringens tilstand gjør at vi foreløpig ikke kan avhøre ham, sier politiadvokat Rina Stokke i Vestfold politidistrikt til NTB.

Nekter straffskyld

42-åringens forsvarer, advokat Steinar Thomassen, sier at mannen nekter straffskyld.

– Min klient innrømmer at det var ham som skjøt 49-åringen, men han erkjenner ikke straffskyld ettersom han skjøt i selvforsvar. Foreløpig vil han ikke la seg avhøre, men jeg skal ta en ny runde med ham mandag, sier Thomassen til NTB.

Mannen som ble skutt, ble truffet i magen, baken og foten. Han pådro seg moderate skader og tilstanden er stabil. 49-åringen ble avhørt av politiet søndag ettermiddag.

– Fornærmede ble avhørt søndag ettermiddag, men av hensyn til etterforskningen vil vi ikke si noe om hans forklaring før vi har avhørt de siktede. Det skjer tidligst mandag, sier politiadvokat Stokke.

49-åringen er fortsatt innlagt på sykehuset Tønsberg.

Uklart hendelsesforløp

Politiet fikk melding om skytingen rett før klokken 3 og rykket ut med tre biler.

De to siktede ble pågrepet uten dramatikk rett utenfor bygningen der skytingen fant sted. Både de to siktede og 49-åringen som ble skutt, er hjemmehørende i Tønsberg.

– Mannen ble funnet skutt i sin egen leilighet på Kaldnes i Tønsberg. Vi kan foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet eller bakgrunnen for skytingen, sier Stokke.

Etter det VG erfarer skulle de to siktede kreve inn penger av 49-åringen.

Politiet beslagla et våpen og ammunisjon og foretok ransaking flere steder i løpet av natten og formiddagen. Det ble også funnet narkotika.

– Politiets etterforskning vil forhåpentligvis avklare hendelsesforløpet og eventuelt motiv for ugjerningen, sier politiadvokaten.

Både de to siktede og mannen som ble skutt, er kjenninger av politiet.

Ifølge Dagbladet skulle en av de siktede ha møtt i retten mandag. Han er tiltalt for blant annet trusler mot politiet og kjøring i påvirket tilstand. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden