Obama advarer mot politisk spill

Middelklassefamilier må ikke bli fanget i et politisk spill som bønder på et sjakkbrett, advarer USAs president Barack Obama. Han ber nå partifellene i Demokratene om å godta skatteforliket som Det hvite hus har inngått med Republikanerne. Foto: REUTERS / Jim Young / SCANPIX
Middelklassefamilier må ikke bli fanget i et politisk spill som bønder på et sjakkbrett, advarer USAs president Barack Obama. Han ber nå partifellene i Demokratene om å godta skatteforliket som Det hvite hus har inngått med Republikanerne. Foto: REUTERS / Jim Young / SCANPIX

Advarer sine partifeller mot å la middelklasseamerikanere bli fanget i den politiske kryssilden i striden om skatteforliket han nå har inngått med Republikanerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vet at mange av mine venner i mitt eget parti er misfornøyde med deler av denne avtalen, og spesielt de midlertidige skattekuttene for de rike. Og jeg deler denne bekymringen, sa Obama i sin ukentlige radiotale denne helgen.

Forliket han siktet til, ble lagt fram mandag. Det innebærer at skattekuttene som tidligere er blitt innført for rike amerikanere, skal forlenges i bytte mot tilsvarende kutt for vanlige middelklasseamerikanere.

I tillegg skal perioden for arbeidsledighetstrygd forlenges til 13 måneder.

På lang sikt må skattekuttene for de rikeste amerikanerne fjernes, fastslår Obama. Likevel ber han Demokratene om å godta forliket og legge det politiske spillet til side.

– Jeg vil ikke tillate at middelklassefamilier blir behandlet som bønder på sjakkbrettet, sa han i sin radiotale.

Skattekuttene som Det hvite hus og Republikanerne nå vil forlenge, ble innført i 2001 og 2003 med den 1. januar 2011 som utløpsdato.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden