USA samarbeider i Martine-saken

Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London 14. mars 2008. Nå bistår USA i arbeidet med å oppklare saken. Begge foto: Scanpix
Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London 14. mars 2008. Nå bistår USA i arbeidet med å oppklare saken. Begge foto: Scanpix

Den amerikanske ambassaden i Oslo bekrefter at USA bistår Norge og Storbritannia med å forsøke å løse Martine-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av november møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sin britiske kollega William Hague i London, og de to drøftet Martine-saken. De besluttet da å ta kontakt med USA ettersom drapsetterlyste Farouk Abdulhak (23) har amerikansk pass. Han skal skjule seg i Jemen.

Nå bekrefter USAs ambassade i Oslo overfor Nettavisen at den er koblet inn i saken.

– USA fortsetter å jobbe videre med våre samarbeidspartnere i Norge og Storbritannia for å søke etter rettferdighet etter drapet på Martine Vik Magnussen, sier Tim Moore, talsmann ved den amerikanske ambassaden i Oslo.

Moore sier videre at USA samarbeider med de andre involverte landene når det gjelder de konsulære og rettslige spørsmålene i saken.

– Vi ønsker å forsikre familien til Magnussen og den norske allmennheten at vi er forpliktet til å søke etter rettferdigheten i denne saken, sier talsmannen.

Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London 14. mars 2008. Farouk Abdulhak flyktet kort tid etter drapet fra London til Jemen.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden