250 skadd i fotballbråk

Politiet og opptøyere i sammenstøt på fotballarenaen King Hussein Sporting City Stadium i Amman i Jordan. Foto: REUTERS/Stringer
Politiet og opptøyere i sammenstøt på fotballarenaen King Hussein Sporting City Stadium i Amman i Jordan. Foto: REUTERS/Stringer

Minst 250 personer ble skadd da det utbrøt bråk mellom jordanske fotballfans fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble kaos og panikk blant supporterne etter en kamp mellom Al-Wahdat og Al-Faisaly, melder aftenposten.no. De siterer Al Jazeera. 30 av de skadde er politimenn. Da politiet forsøkte å roe situasjonen kollapset et metallrekkverk.

– Supporterne fikk panikk. Trykket fra masseflukten gjorde at et jerngjerde falt ned, over folkemengden, sier en talsmann til AFP.

Ifølge øyenvitner ble flere personer regelrett slått i hjel av politiet, som gikk særdeles brutalt til verks for å hindre ytterligere voldseskalering mellom de to supportergruppene, skriver aftenposten.no.

Al-Wahdat domineres av palestinere, mens Al-Faisaly i hovedsak støttes av jordanere. Det har vært uro flere ganger når lagene har møttes, men ikke på samme nivå som fredag kveld.

– Dagens hendelse kan få politiske følger. Her i Jordan har regjeringen forsøkt å dysse ned spliden mellom palestinere og jordanere, sier Al-Jazeeras korrespondent Nisreen El-Shamayleh.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden