Advarer mot speilglatte veier i Sør-Norge

«Parker bilen og hold deg hjemme», er oppfordringen fra politiet i Agderfylkene. Foto: Scanpix
«Parker bilen og hold deg hjemme», er oppfordringen fra politiet i Agderfylkene. Foto: Scanpix

Politiet advarer mot speilglatte veier over hele Sør-Norge, og i Telemark, Agderfylkene og Rogaland oppfordres folk til å la bilen stå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag ettermiddag meldte tårnet på Sandefjord lufthavn Torp at et fly fra KLM som skulle snu i enden av rullebanen for å klargjøre avgang, skled utenfor med forhjulet.

– Det var ingen dramatikk rundt hendelsen, og det var ikke skade på personer eller materiell, opplyser operasjonsleder Knut Henning Bjune i Vestfold politidistrikt.

Det var det glatte føret som førte til at flyet sled utenfor rullebanen med forhjulet. Det ble lørdag ettermiddag jobbet med å strø og dra flyet opp igjen.

Skien sentrum stengt

Glatt var det også for bilister og fotgjengere i store deler av Sør- og Øst-Norge natt til lørdag og utover dagen lørdag.

– Det er farlig glatte veier i Nedre Telemark. Bilister oppfordres til ikke å kjøre bil de kommende timene, lød advarselen fra operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt ved midnatt.

Kuldegrader og regn gjorde kjøreforholdene i Grenland-distriktet svært vanskelige, og Skien sentrum ble natt til lørdag stengt for biltrafikk.

– Fotgjengere sliter med å holde seg oppreist. Om du ikke absolutt må, er det ingen grunn til å bevege seg ute akkurat nå., skrev Varden.no.

I Agderfylkene var det også svært vanskelige kjøreforhold natt til lørdag, og politiet oppfordret folk til å parkere bilen, skriver nettutgaven til Fædrelandsvennen.

I Rogaland oppfordret Statens vegvesen folk til å holde seg borte fra veiene, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

Brukne bein

Også på Østlandet var det vanskelige kjøreforhold natt til lørdag og utover dagen lørdag som følge av underkjølt regn. Politiet i Vestfold oppfordret lørdag formiddag bilister til å være svært forsiktige. På den andre siden av Oslofjorden, i Follo politidistrikt, ble det meldt om mange små trafikkuhell som følge av det glatte føret.

Også for fotgjengere var det vanskelig. Tønsbergs Blad melder at akuttmottaket ved sykehuset i Tønsberg i løpet av natten mottok seks-sju personer som hadde hatt problemer med å holde seg på beina.

Utover dagen lørdag dukket det opp enda flere, de fleste eldre mennesker, med brukne ankler, hofter og håndledd som følge av speilglatte fortau.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden