Mexicansk narkobaron drept

Mexicanske styrker venter på forsterkninger utenfor byen Apatzingan torsdag. Ifølge lokale medier har kriminelle satt sperret veiene med brennende kjøretøy for å hindre politiet i å ta seg inn byen der det skal ha vært kamper mellom narkogjenger og politiet. Foto: REUTERS / Leogivildo Gonzalez / Scanpix.
Mexicanske styrker venter på forsterkninger utenfor byen Apatzingan torsdag. Ifølge lokale medier har kriminelle satt sperret veiene med brennende kjøretøy for å hindre politiet i å ta seg inn byen der det skal ha vært kamper mellom narkogjenger og politiet. Foto: REUTERS / Leogivildo Gonzalez / Scanpix.

En av lederne i narkokartellet «La Familia» er drept av mexicanske sikkerhetsstyrker, ifølge landets myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nazario Moreno, kjent som «den galeste», ble skutt og drept av politistyrker i byen Apatzingan sent torsdag kveld lokal tid, opplyser Alejandro Poire, talsmann for Mexicos nasjonale sikkerhet.

Fem politifolk skal også ha blitt drept i skuddvekslinger i byen.

Moreno var én av to ledere i narkokartellet La Familia, en gruppe som blander familieverdier og kvasireligiøsitet med brutal tvang og drap på motstandere. Gruppa har base i den vestlige delstaten Michoacan, hjemstedet til Mexicos president Felipe Calderon.

Pågrep leder

Tirsdag denne uken pågrep myndighetene La Familias andre leder, Jose Antonio Arcos, som også var etterlyst i USA.

Minst elleve mennesker, deriblant fem politifolk, tre sivile og tre antatte gjengmedlemmer er drept i de siste sammenstøtene, men tallene er foreløpige.

Ifølge Poire er mange medlemmer av narkokartellet såret, men de skal likevel ha greid å flykte.

Onsdag døde også en åtte måneder gammel baby etter å ha blitt rammet av kryssild mellom narkobandene og politiet.

Dusør

Moreno var blant landets 24 mest ettersøkte narkobaroner, og det var utlovet en dusør på 2,4 millioner dollar for hodet hans.

Mexicanske styrker har i flere år kjempet for å knekke kartellene som står bak omfattende organisert kriminalitet vest i Mexico. Om lag 33.000 mennesker er drept siden Calderon startet den militære offensiven mot narkokartellene i desember 2006. Før offensiven var La Familia lite kjent, men i løpet av de siste årene har gruppa blitt ett av landets mektigste narkokarteller. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden