UEFA utestengte Mourinho

Real Madrid må klare seg uten treneren sin José Mourinho i de neste kampene i mesterligaen. (Foto: Scanpix).
Real Madrid må klare seg uten treneren sin José Mourinho i de neste kampene i mesterligaen. (Foto: Scanpix).

Real Madrid må unnvære sin trener José Mourinho i den neste mesterligakampen. Det bestemte UEFA disiplinærkomité tirsdag på grunn av klubbens spekulative røde kort i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i mesterligakampen mot Ajax at Real Madrid-spillerne Xabi Alonso og Sergio Ramos pådro seg hvert sitt annet gule kort, og etterfølgende røde kort i sluttminuttene av kampen som Real vant 4-0. UEFA fant at det var skjellig grunn til mistanke om at dette var gjort for at de to kunne stå over den siste betydningsløse gruppespillskampen, og at kortene deres ville være nullstilt når åttedelsfinalene spilles over nyttår.

Det gjenstår en gruppespillkamp mot Auxerre 8. desember. Den andre kampen Mourinho må stå over ble gjort betinget og trer i kraft hvis noe lignende skjer i løpet av de nærmeste tre årene.

UEFA bøtela også Real Madrid med drøye 1 million kroner, Mourinho fikk en bot på 320.000 kroner, mens Alonso, Ramos, Ilker Castillas og Jerzy Dudek fikk mindre bøter.

Ifølge spanske media fikk de to spillerne beskjeden om å pådra seg kortene fra Mourinho. Beskjeden ble gitt via reservekeeper Dudek i en samtale med førstekeeper Casillas.

UEFA opplyste at de røde kortene til Alonso og Ramos blir stående slik at de må sone i den siste kampen mot Auxerre. Derimot vil duoen stå oppført med hver sitt gule kort som de hadde foran kampen mot Ajax. (©NTB)

Personvernpolicy