Seks menn dømt i større narkosak

Tre norske og tre nederlandske menn er dømt til fengsel fra 8 til 15 og et halvt år for innførsel av et større parti narkotika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble funnet skyldig i selve transporten og organisering av den, slipper unna med den laveste straffen på åtte års fengsel. De øvrige dømmes av Jæren tingrett til fengsel mellom 11 og et halvt års fengsel og opp til 15 og et halvt års fengsel.

Sjåføren og en av de øvrige nordmennene erkjente seg helt eller delvis skyldig. De fire andre nektet straffskyld.

Les også: Kvinne (73) dømt til ti års fengsel

Sjåfør ble trodd

Det var gjemt 46 kilo amfetamin, 61 kilo hasj og en del marihuana og metamfetamin i den ombygde campingbilen som ble stoppet av tollerne på Svinesund sommeren 2009.

Men sjåføren, en 40 år gammel nederlender, slipper billigere. Rettens flertall ville bare dømme ham for 15 kilo som han hevdet var det han trodde hele partiet utgjorde.

Påfallende

Retten mener ellers det ikke er tvil om at de tiltalte skal dømmes etter tiltalen, og peker blant annet på «ikke troverdige» forklaringer som dessuten spriker, «påfallende telefontrafikk mellom de tiltalte» og organisering av store pengebeløp.

Tingretten kom imidlertid til at det ikke kan bevises at de tiltalte har dannet en egen organisert gruppe med en klar leder. «Ingen av dem framstår som reelle hovedmenn, og det er sannsynlig at det både på nederlandsk og norsk side er andre bakmenn», heter det i dommen.

Smuglingen fremstår likevel som såpass organisert og planlagt at tingretten endte med straffer i øvre sjikt av det lavest mulige straffenivået for denne mengden narkotika. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy