Real utspilt og ydmyket

Xavi klinker inn en av Barcas fem mål mot erkefienden Real Madrid. (Foto: Scanpix).

Real Madrid ble helt overkjørt og var uten sjanser i «El Clásico» mandag. Barcelona styrte showet hjemme og vant 5-0.

To mål på bare 18 minutter dikterte kampen. På Camp Nou måtte José Mourinho se at hans lag tapte for første gang denne sesongen.

Portugiseren hadde sin kanskje verste dag som fotballtrener. Hans mannskap opplevde å bli ydmyket av sin erkefiende.

– Dette er en lett kamp å oppsummere. Et lag spilte opp mot sitt superpotensial, et annet spilte meget dårlig, sa Mourinho på pressekonferansen.

– Det var stor forskjell på lagene. Dette ble ikke avgjort av dommeren eller andre ting. Dette ble stygge sifre, og dette er mitt verste tap som fotballtrener.

På formiddagen ble Reals spillerbuss steinet. En rute sprakk, men ingen ble skadd.

Det var den beryktede Barcelona-gruppen «Boixoz nois» som kastet stein og flasker.

Mot slutten kokte det helt over. Reals Sergio Ramos fikk rødt kort etter et slag mot Carles Puyol.

For øvrig haglet det med gule kort i kampen ellers.

To raske

Det så ikke ut som Real hadde kommet seg etter den behandlingen da kampen startet.

«Barca» var best i alt i åpningsfasen. Real jobbet knallhardt for å forsvare seg, men det holdt ikke. Det gikk kort og godt for fort for gjestene.

Xavi var mannen etter ti minutter. Han fikk pasningen fra Andrés Iniesta og løftet ballen elegant i målet.

Kort etter slo David Villa inn ballen fra venstresiden. Real-keeper Iker Casillas fikk et par fingrer på den, men den gled videre inn i feltet. Der dukket Pedro Rodriguez opp og dyttet ballen over streken.

Før målene hadde Lionel Messi en avslutning i stolpen.

Villa-dobbel

Ti minutter etter pause ble Real utspilt igjen. Messi fant David Villa med en genial pasning: 3-0.

Et par minutter etter kom Villa alene med Casillas, igjen etter en Messi-pasning. Dermed sto det plutselig 4-0. På overtid kom også 5-0-målet.

Barcelona leder La Liga med to poeng etter 13 runder. Barca-trener Pep Guardiola har fortsatt aldri tapt – som spiller eller trener – mot Real Madrid på Camp Nou.

Real Madrid hadde 16 strake bortekamper i serien uten tap før mandag kveld.

Den statistikken sprakk på en overraskende måte. «Barca» var fullstendig overlegen sin motstander. (©NTB)