Bra VM-trekning for Norge

Norge møter Brasil, Australia og Ekvatorial-Guinea i gruppespillet i fotball-VM for kvinner neste år.

VM-logoen ble lansert mandag. Steffi Jones (fv.), Worawi Makudi og Tatjana Haenni var med. (Foto: Reuters/Scanpix)
VM-logoen ble lansert mandag. Steffi Jones (fv.), Worawi Makudi og Tatjana Haenni var med. (Foto: Reuters/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble klart under trekningen mandag. Åpningskampen går mellom vertsnasjon Tyskland og Canada 26. juni. VM-sluttspillet avsluttes 17. juli.

– Jeg synes det var ok. Det ble ganske jevne grupper, men jeg var glad vi slapp gruppe A. Da det til slutt sto mellom C og D, var D veldig greit. Den største utfordringen nå er at vi ikke kjenner lagene så godt, og vi må jobbe med å innhente informasjon om dem. Vi skal jobbe hardt og forberede oss godt, sier landslagstrener Eli Landsem til fotball.no.

– Brasil kjenner vi godt. De har særlig en god spiller som er verdens beste (Marta). Australia har vært gode i det siste. De er godt organiserte både offensivt og defensivt. Det var kanskje det vanskeligste laget fra den puljen.

Les mer om sport i ABC Nyheter.

Overkommelig

Norges gruppe er overkommelig, men ikke enkel. Brasil vant VM-sølv forrige gang og var altfor gode for Norge både i Beijing-OL og forrige gang lagene møttes i VM-sluttspill (4-1-seier i Washington i 2003). Brasil var overlegen i det søramerikanske mesterskapet i høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australia er asiamester av året, etter å ha slått Nord-Korea på straffespark i finalen. Norge slet med australierne i gruppespillet i forrige VM og var litt heldig som greide 1-1 da.

Ekvatorial-Guinea er et helt nytt lag i mesterskap og bør ikke være noe stort problem. Men de slo ut vertsnasjon Sør-Afrika i den afrikanske kvalifiseringen.

Om Norge går videre, blir det kvartfinale mot et lag fra gruppen med USA, Sverige og Nord-Korea. Det er alle tøffe lag.

Drømmetrekningen ville vært å ta Englands plass. Da ville Norge fått den enkleste gruppen, og med gruppeseier unngått Tyskland i kvartfinalen og fått en overkommelig motstander også i cupspillet. (©NTB)

Flere nyheter på forsiden.