Odd slo Rosenborg i Jarstein-tvist

Odd Grenalnd vant saken mot RBK etter at målvakt Rune Almenning Jarstein gikk fra trønderne til Viking. Nå må RBK betale skienklubben vel 3 millioner kroner. (Foto: Scanpix).
Odd Grenalnd vant saken mot RBK etter at målvakt Rune Almenning Jarstein gikk fra trønderne til Viking. Nå må RBK betale skienklubben vel 3 millioner kroner. (Foto: Scanpix).

Odd Grenland vant over Rosenborg i en tvist rundt overgangen til keeperen Rune Almenning Jarstein fra RBK til Viking, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Norges Fotballforbunds voldgiftsrett som har avsagt en enstemmig dom vedrørende tvisten om vederlag i forbindelse Jarsteins overgang til Viking i mars.

– Odd har fått medhold på alle punkter og sier seg godt fornøyd med utfallet i saken, melder klubben på sitt nettsted www.oddgrenland.no.

Styret i Odd mente at de hadde krav på de tre første millionene ved et salg av landslagskeeperen. Viking betalte Rosenborg 4 millioner kroner for Jarstein. Trondheimsklubben avviste kravet og mente at intensjonen bak avtalen var at RBK skulle ha de ti første millionene ved et salg, først deretter skulle Odd ha en del av en overgangssummen.

I Rosenborg legger man vekt på at Odd fikk medhold vedrørende sakens hovedpunkt, men at RBK vant på punkt nummer to i saken, spørsmålet om renter forbundet med pengene.

- Vi mener fremdeles at partene hadde en felles forståelse av at det ikke skulle betales ut ekstra ved det tilfellet at Jarstein ble solgt for mindre enn kjøpesummen da han gikk til RBK. Erik Hoftun ble i retten trodd på at han hadde snakket med Odd om dette, men vi kunne ikke bevise at Odd hadde den samme forståelsen, sier Nils Skutle i RBK til klubbens egen hjemmeside.

RBK innrømmer at de ikke hadde en skriftlig avtale rundt dette og Skutle sier videre at de har tatt lærdom av saken.

Rosenborg skriver på sine sider at pengene skal utbetales til Odd Grenland i mars 2011.

Personvernpolicy