Svindal skuffet i super-G

Aksel Lund Svindal suser forbi en port på vei mot andreplass lørdag. Søndag skuffet den norske alpinisten. Foto: Scanpix/Reuters.
Aksel Lund Svindal suser forbi en port på vei mot andreplass lørdag. Søndag skuffet den norske alpinisten. Foto: Scanpix/Reuters.

Aksel Lund Svindal skuffet stort etter lørdagens 2.-plass i utfor og endte langt nede på resultatlisten i søndagens super-G i Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Optimismen var stor etter annenplass i utfor, men ingenting stemte på den trå snøen da svingene ble tettere. Svindal, som har skiftet skimerke foran denne sesongen, var spent på hvordan de nye super-G-skiene ville fungere.

Ikke veldig mye fungerte da Svindal kjørte ned løypa til 29.-plass, 1,77 sekund langsommere enn den sveitsiske vinneren Tobias Grünenfelder. 33-årige Grünenfelder var sju hundredels sekund foran landsmannen Carlo Janka. Østerrikeren Romed Baumann ble nummer tre.

Ikke her vi skal være

– Litt tidlig å si hva som er årsaken. Det er helt klart ikke her vi skal være. Både utøver og vi trenere var svært overrasket over at det gikk såpass dårlig, sa alpinsjef Håvard Tjørhom til NTB.

– Kan det være skivalget som er årsaken?

– Så vidt jeg kunne se så gjorde Aksel ikke så mange feil i kjøringen sin. Det har vært vanskelige forhold her, og super-G-traseen krysset utfortraseen flere ganger. Det var svært isete og hardt i den traseen, og det kan jo være en av årsakene, sa Tjørhom.

– Vi må sette oss ned og se nærmere på dette.

Overrasket

Det var stor sveitsisk dominans med fem kjørere blant de ti beste.

– Jeg er ikke så overrasket over at sveitserne gjorde det så bra. De er bestandig sterke. Jeg er mer overrasket over at vi ikke er høyere oppe, fordi vi har hengt bra med på trening, sa landslagssjefen.

Kjetil Jansrud kjørte ned 2,05 sekunder bak vinneren, det holdt ikke en gang til verdenscuppoeng med 34.-plass. Den tredje norske utøveren i aksjon, Espen Lysdahl, endte på 56.-plass, 3,63 bak vinneren.

Alpinistene fortsetter amerikaoppholdet med utfor, super-G og storslalåm i Beaver Creek til uken. Allerede tirsdag er det utfortrening i den berømte Birds of Prey-løypa. (©NTB)

Personvernpolicy