Lennon senket Liverpool på overtid

Tottenhams Aaron Lennon (i midten) kunne feire sin avgjørende scoring med Peter Crouch (til venstre) og Gareth Bale. Foto: Scanåix / Reuters / Dylan Martinez
Tottenhams Aaron Lennon (i midten) kunne feire sin avgjørende scoring med Peter Crouch (til venstre) og Gareth Bale. Foto: Scanåix / Reuters / Dylan Martinez

Avgjørelsen kom sent, men godt for Tottenham da Aaron Lennon sikret alle poengene i søndagens oppgjør mot Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helgens siste kamp i den engelske eliteserien endte med 2-1-seier til Spurs. Oppgjøret skulle vise seg å bli svært underholdende og spennende for de fremmøtte på White Hart Lane. Klimakset ble nådd da Lennon avgjorde med sin første scoring på et år.

– Det var en fantastisk åpen kamp. Liverpool var farlige og er alltid en trussel, men vi hadde også våre sjanser og bommet blant annet på straffe, oppsummerte Tottenham-manager Harry Redknapp overfor Sky Sports, før han roste matchvinneren.

– Det var et glimrende løp av Lennon. Han er skadefri og tilbake for fullt. Det gir oss god bredde i laget. Vi kan spille med to vinger og to spisser. Det blir åpent, men det er slik vi ønsker å spille.

– Spillerne viste karakterstyrke. Vi lå under, men kom tilbake og spilte fantastisk god fotball. William Gallas var glimrende i forsvar, og Luka Modric fikk oss tilbake i kampen i annen omgang, skrøt Redknapp.

Skrtel i begge ender

Slovakiske Martin Skrtel kjempet inn den første scoringen etter en dødball. Det skjedde tre minutter før pausen i en god Liverpool-periode.

Gjestene burde faktisk å økt ledelsen i løpet av tiden som gjensto før sidebyttet, men både Maxi Rodríguez og Fernando Torres misbrukte kjempemuligheter.

Torres innledet også annenomgangen med en mulighet, men ble taklet av Sébastien Bassong i siste liten, akkurat som rett før pausen.

Derfra var det Tottenham som kjørte kampen.

Gareth Bale fikk først et forsøk reddet på streken av Raúl Meireles, før et frispark fra samme Bale ble stoppet av David N’Gogs armer. Spurs fikk straffe, men en kamprusten Jermain Defoe, som kom inn tidlig for en strekkskadd Rafael van der Vaart, skjøt svakt utenfor.

Fem minutter senere skulle det likevel stå 1-1 da Martin Skrtel ikke gjorde annet enn å overliste egen keeper i forsøk på å blokkere et innlegg fra Luka Modric.

Da Skrtel skled inn Tottenhams første, sørget han samtidig for at alle lag i den engelske eliteserien scoret mål i den 15. serierunden. At samtlige lag har scoret har ikke skjedd siden februar 2004.

Stresset Kyrgiakos

Lennons matchvinnerscoring kom etter at begge lagene hadde satset framover mot slutten. Liverpool-kaptein Jamie Carragher slo skulderen ut av ledd og ble erstattet av Sotirios Kyrgiakos. Sistnevnte så ikke ut til å være helt forberedt da han kastet på seg drakten og løp inn på banen med to minutter igjen av ordinær tid.

Få minutter senere gikk grekeren seg bort da han utfordret Peter Crouch i en hodeduell. Ballen falt ned i bakrommet der Lennon fikk tiden han trengte til å avgjøre.

Liverpool-manager Roy Hodgson la ikke skjul på skuffelsen som rådet i bortegarderoben etter kampen.

– Hadde vi fått med oss tre poeng i dag, ville vi ha tatt et stort steg framover. Men vi fikk ingenting med oss tilbake selv om vi gjorde en god prestasjon. Det holder ikke med gode prestasjoner så lenge de ikke gir oss poeng, konkluderte Hodgson. (©NTB)

Personvernpolicy