– Håper det var gjennombruddet

Mikko Kokslien var godt fornøyd med 2. plass under dagens verdenscuprenn i kombinert i Kuusamo. Foto: Scanpix/Reuters.
Mikko Kokslien var godt fornøyd med 2. plass under dagens verdenscuprenn i kombinert i Kuusamo. Foto: Scanpix/Reuters.

– Starten på gjennombruddet? Ja, kanskje det. Det gjenstår å se, sa overraskelsesmannen Mikko Kokslien etter 2.-plassen i lørdagens verdenscuprenn i kombinert i Kuusamo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere år har kombinertmiljøet håpet og trodd på løperen fra Lillehammer. Den etterlengtede pallplassen har latt vente på seg. Lørdag tok han steget opp for første gang.

Han gikk seg helt opp i teten etter å ha ligget på 21.-plass etter hoppet i bakken, 1.20 minutter bak.

Skryt

Og nettopp hoppdelen trakk han straks fram da seieren skulle forklares. En god langrennsløper har Kokslien alltid vært.

– Vi har fått en ny og god hopptrener i Nik Huber fra Østerrike. Hele laget er blitt sterkere i bakken, også jeg, sa Kokslien.

– Hva har han gjort med deg? – Han har gitt oss en litt annen tilnærming. Det handler om tekniske detaljer. Han gir klare beskjeder, og det har fungert godt for meg som er liten grublertype av natur.

Finsk

Kokslien ble en liten helt på pressekonferansen da det opplyst at han har en mor fra Lahtis – derav fornavnet – og at han til og med snakket språket.

Svarene til norsk presse kom derimot på norsk.

Kokslien trodde ikke på seier før start, men da han tok igjen teten på den tredje runden endret han oppfatning.

– Jeg hadde lyst til å revansjere det dårlige langrennet jeg hadde fredag og merket fort at det gikk bedre i dag. Jeg ble kanskje litt vel ivrig da jeg prøvde å dra ifra Timo Edelmann og Jan Schmid, og da Felix Gottwald kom bakfra hadde jeg ingen sjanse til å følge ham. Han gikk usannsynlig fort, sa Kokslien.

Gottwald er en av sportens aller beste gjennom alle tider. Han gikk seg opp fra en 26.-plass og vant med noen små sekunder.

Jan Schmid endte på 5.-plass fredag. Lørdag tok han 6.-plassen.

Magnus Moan hadde nest beste langrennstid, men svak hopping gjorde at det ble 26.-plass. Gottwald var kjappest i sporet. Kokslien ble fragått med 48,5 sekunder av veteranen fra Østerrike, som ifølge seg selv er inne i sin siste sesong som aktiv. (©NTB)

Personvernpolicy