- Solgte 60 koner

En mann er pågrepet i Vest-Bengal, mistenkt for å ha giftet seg med 60 kvinner og siden solgt dem til prostitusjon. Kart: Google Maps.
En mann er pågrepet i Vest-Bengal, mistenkt for å ha giftet seg med 60 kvinner og siden solgt dem til prostitusjon. Kart: Google Maps.

Indisk politi sier fredag at de har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha lurt 60 kvinner til å gifte seg med ham, for siden å selge dem til prostitusjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27-åringen ble pågrepet i den østlige delstaten Vest-Bengal, der han skal ha sjarmert sine ofre i en femårsperiode ved å posere som en godt betalt soldat i den indiske hæren.

- Han brukte å fremstille seg som en soldat som var på ferie og ønsket å gifte seg før han dro tilbake på jobb, sier politisjefen i distriktet, Debendra Prasad Singh til AFP.

- Han brukte å endre base med jevne mellomrom for å lure jenter fra fattige familier i ulike landsbyer.

Singh hevder mannen giftet seg med minst 60 kvinner, for siden å selge dem til bordeller i Mumbai og Pune, samt byer i delstaten Maharastra, for 70.000-100.000 rupi (9300-13.400 kroner).

Ni av de påståtte ofrene har blitt sporet opp.

Mannen er tiltalt for flere forhold, blant annet menneskehandel.

Politiet fikk tips om mannens påståtte forbrytelser av en ikkestatlig organisasjon i Darjeeling, et populært feriested som er kjent for sine idylliske teplantasjer.

Fattigdom og arbeidsledighet er omfattende i området, og lobbygrupper har lenge klaget over de elendige forholdene for teplukkere samt bruken av mindreårig arbeidskraft. Plantasjeeierne avviser anklagene.

Personvernpolicy