– Nord-Korea gjennomfører artilleriøvelse

Sørkoreansk forsvar sier to eksplosjoner ble hørt fredag utenfor øya som ble beskutt av Nord-Korea tidligere denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det militære sjekker nå lydenes opphav.

De to eksplosjonene ble hørt utenfor øya Yeonpyeong nær den omstridte grensen i Gulehavet, sier en talsmann for den militære ledelsen til AFP.

- Vi sjekker opphavet til lydene, sier han.

Her stiger røyken på nordkoreansk side

Et vitne på øya opplyser til nyhetsbyrået Reuters at man kunne høre granatild, og sørkoreanske militære bekrefter at man har hørt det samme, men sier at Yeonpyeong ikke er truffet.

Ifølge sørkoreanske militære virker det som om skytingen skjer i nordkoreansk farvann.


Nord-Koreas artilleriangrep mot øya og omkringliggende havområder tirsdag tok livet av fire mennesker, såret 18 og satte bygninger og skogsområder i brann.

Fjernsynskanalen YTN beskrev lydene som «lyden av artillerigranater». Den siterte en militær kilde som sier granatene lot til å ha landet på nordkoreansk side av grensen.

De to eksplosjonene skjedde i løpet av fem sekunder, og kunne så vidt høres fra Yeonpyeong, sier en YTN-korrespondent på øya.

En talsmann for det sørkoreanske forsvarsdepartementet sier Nord-Korea later til å ha begynt en artilleriøvelse i Gulehavet.

Personvernpolicy