– Oslo er en orgie av fyll, spy og blod

Artikkelen fortsetter under annonsen

Visepolitimester Roger Andresen i Oslo kan ikke skjønne at regjeringen trenger mer forskning på sammenhengen mellom fyll og vold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har et kjempeproblem i Oslo når det gjelder helgefyll og vold. Hver helg, hele året, sier visepolitimester Roger Andresen til Vårt Land.

– Byen er en orgie av fyll, spy og blod. Er det dette som skal være utelivet i hovedstaden vår, fortsetter Andresen.

Onsdag ble det klart at regjeringen stenger ikke kranene på landets utesteder klokka 02.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) skylder på manglende kunnskap om sammenhengen mellom redusert skjenketid og antall voldsepisoder i helgene.

– Vi har ingen problemer med å se de klare sammenhengene mellom skjenketid og voldsepisoder i byen vår. Jeg hadde gjerne sett at regjeringen kunne lagt mer press på kommunene og innført nasjonal skjenkestopp klokka 2, sier Andresen til Vårt Land.

Han er klar på at redusert skjenketid ikke er det eneste tiltaket mot mindre helgevold, men at det er et avgjørende virkemiddel for å få ned antall voldsepisoder.

– Med redusert skjenketid kunne jeg brukt ressursene mine langt bedre. Hittil har vi sett liten vilje fra regjeringen til å gjøre noe med problemet. Vi håper det vil snu, sier han.

Forsideillustrasjon: Colourbox.com.