Fredrikstad klar for Eliteserien

Jubel etter Celso Borges 1-0 scoring under den andre kvalifiseringskampen for opprykk til eliteserien i fotball, mellom Fredrikstad og Hønefoss på Fredrikstad stadion, torsdag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

Fredrikstad rundspilte og latterliggjorde Hønefoss over to kvalikkamper og spiller neste år i Eliteserien.

Fredrikstad-Hønefoss 4-0 (8-1 sammenlagt)

Fredrikstad fotballklubb hadde et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret i kvaliken til Eliteserien.

Seier 4-1 borte mot Hønefoss gjorde sitt til at de røde og hvite nærmest bare skulle fullføre 90 minutter på Fredrikstad stadion torsdag kveld.

Men FFK-laget viste ingen nåde mot laget fra divisjonen over selv om laget hadde flere mål å gå på.

Da kampen var over sto det 4-0 til FFK. Kampens store spiller ble Celso Borges. Costaricaneren banket inn tre mål og senket Hønefoss så og si alene.

Borges førte laget opp i 1-0 (5-1 sammenlagt) da 39 minutter var spilt. Så fulgte Raio Piiroja opp med 2-0 bare tre minutter senere.

To nye Borges-scoringer (54 og 66) gjorde at stakkars Hønefoss igjen ble ydmyket.

– Jeg er nesten målløs. Hele laget gjorde sitt ytterste og skal ha kreditt. Jeg har aldri før spilt kamp i slik kulde, men man merker ikke det når resultatet blir så fantastisk, sa Celso Borges til NRK.

Da klubben rykket ned fra Eliteserien i fjor, opplevde østfoldbyen en blåmandag derpå. Året etter at seriesølvet var i boks, møtte Fredrikstads befolkning en beksvart forside i lokalavisen Fredriksstad Blad med ordene «Byen gikk i svart».

I morgen kan byens innbyggere vente seg overskrifter av helt andre karakterer.

Hønefoss-trener Reidar Vågenes tok tapet med stoisk ro. Ifølge ham så hadde ikke disiplene hans gitt opp på forhånd.

– FFK var klart best i begge kampene, som var sesongen i et nøtteskall for oss. Vi forsøkte med å gå tøft ut og gamble litt, kunne scoret både en og to ganger, men den gang ei, sa han til NRK etter kampen.

Sammen med Sogndal og nabobyklubben Sarpsborg 08 rykker Fredrikstad opp i norsk fotballs gjeveste selskap.

Det er gått 26 år siden Østfold hadde to klubber i øverste divisjonssystem, da med Fredrikstad og Moss.