Facebook gjorde helomvending

Facebook gjorde helomvending
Facebook gjorde helomvending
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lar brystkreftopererte Anna Antell likevel vise arr etter fjernet bryst på profilen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook gjorde helomvending og godtok likevel brystkreftopererte Anna Antells profilbilde.Facebook gjorde helomvending og godtok likevel brystkreftopererte Anna Antells profilbilde.

- Det er godt å se fornuften råde, sier Anna Antell.

Det sosiale nettstedet Facebook ba engelske Antell fjerne bilder hun hadde lagt ut av seg selv på profilen sin. Ett av bildene viste arret etter at hun hadde fått fjernet et bryst etter en kreftoperasjon. Facebook mente at hun poserte naken, og stengte deretter profilsiden hennes.

Nå sier ledelsen i nettsamfunnet at de støtter hennes rett til å dele sine erfaringer og bilder med sine venner på Facebook.

43 år gamle Anna Antell fra Eynsham i Oxfordshire ønsket å stå frem på Facebook som et eksempel og dele sine erfaringer som brystkreftpasient med omverden.

- Det er viktig å vise disse bildene for å øke bevisstheten og å vise hva som skjer, sier hun til BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg synes det er bra at de har innsett at det jeg har publisert er lovlig; jeg viser kun en naken skulder og et arr. Det er ikke støtende.

Hun fikk likevel en melding fra Facebook-teamet om å fjerne bildene fra sin profil, angivelig nettopp fordi de skulle være støtende.

Facebook benytter programvare som søker opp støtende bilder, mens brukere selv i tillegg har anledning til å rapportere inn ting de finner på nettsamfunnet som de finner upassende.

- Vi prøver å finne en balanse for å håndtere retningslinjene våre sånn at brukerne har mulighet til å dele sine erfaringer, samtidig som de blir oppfordret til å bli oppmerksomme på hvordan de best kan beskytte andre mennesker. Vi må huske på at noen av dem som er på Facebook er så unge som 13 år, sier Facebooks talskvinne Sophy Silver til BBC.

- Vi tillater ikke nakenhet, men erkjenner at vi må håndheve regelverket nøysomt, og derfor støtter vi Annas rett til å dele sine opplevelser med sine venner, og i tillegg vise bilder av arret hennes.

- Dersom de skal håndheve reglene, må de gjøre det på en fornuftig måte. Det er godt å se fornuften seire til slutt, sier Anna Antell. Dette er strålende nyheter.