Palin: - Vi støtter Nord-Korea

Sarah Palin blander Nord- og Sør-Korea. Her signerer hun den nyeste boken sin «America by heart». Foto: Scanpix
Sarah Palin blander Nord- og Sør-Korea. Her signerer hun den nyeste boken sin «America by heart». Foto: Scanpix

Sarah Palin klarer ikke holde tunga rett i munnen under amerikansk radioprogram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da hun gjestet det populære radioprogrammet Glenn Beck's Show glapp det ut fra den tidligere visepresident-kandidaten at USA skulle stå sammen med sine nordkoreanske allierte.

I programmet spør programleder Glenn Beck om hvordan hun ville taklet spenningene på den koreanske halvøya dersom hun ble president. Palin har selv annonsert at hun vil stille til valg som republikansk presidentkanditat i forkant av presidentvalget i 2012.

- Eh, Nord-Korea, dette stammer fra et større problem, når vi alle sitter og lurer på, ”Å nei, hva skal vi gjøre”, og vi har ikke mye tillit til at Det Hvite hus skal lansere en sterk nok politikk som vil straffe det Nord-Korea vil gjøre. Så det er snakk om et større bilde som definitivt skremmer meg i forhold til vår nasjonale sikkerhet. Men selvfølgelig står vi sammen med våre nordkoreanske allierte. Vi er forpliktet til traktaten, sa Palin.

Programlederen avbryter henne og sier «sørkoreanske», og Palin fortsetter:

- Ja, vi er også bundet til å stå sammen med våre sørkoreanske allierte, ja.

Palin har tidligere fått kritikk for sin manglende kunnskap.

Anonyme kilder som skal ha vært del av staben til presidentkandidat John McCain sier til forfatter av boken «Game Chance» at Sarah Palins allmennviten var begrenset.

Boken «Game Chance» skildrer presidentvalget 2008. I boken står det:

- Hun visste ingenting. Vi var nødt til å gjennomgå første og annen verdenskrig med henne og den kalde krigen. Hun visste ikke at det var forskjell på Nord- og Sør-Korea, sier kilden ifølge Berlingske Tidene.

Den tidligere guvernøren i Alaska var gjest i programmet i forbindelse med utgivelsen av hennes nye bok «America by heart - Reflections on family, faith and flag».

Hun har sikret seg mye medieoppmerksomhet i det siste med lanseringen av en egen reality-serie fra hjemstaten. I tillegg ble nylig Sarah Palins datter Bristol blant de tre gjenværende i den amerikanske versjonen av «Skal vi danse».

Personvernpolicy